Slutsats

Silverstone imponerar återigen med sin förmåga att klämma in väldigt hög effektleverans på en liten yta, och med sina 600 W är SX600-G utan tvekan klassledande inom sin kategori. Trots uppskruvad effekt tummas det inte heller på andra områden, där både spänningsreglering och verkningsgrad håller hög nivå medan ripplet ligger förhållandevis lågt med tanke på hur tätt de olika komponenterna har packats.

IMG_3958.jpg

Företaget har även lyckats avsevärt bättre med enhetens fläktkurva i jämförelse med tidigare modeller i sitt SFX-sortiment, där lägre belastningsgrader numera kan omnämnas som tysta. Att kalla aggregatet för semipassivt är dock lite sanning med modifikation. Fläkten stod endast stilla under en väldigt kort period i början av våra tester och verkar endast gå in i sitt passiva läge under exceptionellt låga laster.

Silverstone SX600-G är sammanfattningsvis en väldigt gedigen enhet som riktar sig mot en extremt nischad målgrupp. Modellens höga effektklassning klingar inte riktigt rätt med den mindre formfaktorn som SFX-aggregat vanligtvis paras ihop med, samtidigt som enhetens anslutningsmöjligheter inte möjliggör exempelvis flergrafiklösningar för den som mot förmodan vill använda den i ett stort chassi.

För den som tänkt bygga ett riktigt kompakt system med skyhöga effektkrav kan dock Silverstones SX600-G vara den enda hållbara lösningen i dagsläget.

Skyhög effektleverans i ett kompakt format gör Silverstone SX600-G till en bra produkt.

Fördelar:

  • Skyhög effekt för storleksklassen

  • Relativt tyst under lägre belastning

  • Väldigt hög verkningsgrad

  • Stabil spänningsreglering

Nackdelar:

  • Endast passiv under väldigt låg belastning

  • Anslutningsmöjligheterna något snåla för effektklassen

  • Saftig prislapp

Pris vid publicering: 1 349 kronor
Lägsta pris: