Test: Batteritid

Det första batteritestet är utvecklat av SweClockers för att simulera surfning. Adobe Flash är exkluderat för att göra testet plattformsneutralt och större delen av belastningen kommer istället från HTML5 och Javascript. Det andra testet är uppspelning av ett videoklipp på repeat. PCMark 8 står för det tredje testet, som med testslingan Creative och OpenCL-acceleration återspeglar ett scenario med tyngre användning. Skärmens ljusstyrka låses till 150 cd/m2.

Vid surfning levererar Asus Transformer Book T300 Chi lite mer än sex timmar drifttid innan skärmen slocknar. Det här är en bit under de åtta timmar redaktionen satt som mål för ultraportabla enheter. Det är även en bra bit under Dells senaste revision (7140) av Venue 11 Pro, vilket kan tillskrivas både ett mindre batteri och en större, mer högupplöst, skärm.

Vid videouppspelning tappar Asus och landar på runt 5,5 timmar, en bra bit under vår guldstandard. Det här är dessutom signifikant lägre än vad som kan väntas av andra surfplattor, oavsett om vi pratar om Intel Atom- eller Core M-baserade.

I produktivitetstestet PCMark 8 landar surfplattan på strax under fyra timmar, vilket inte är jättemycket när vi samtidigt har i åtanke att Asus valt att strypa processorns klockfrekvenser vid batteridrift.