Monterings och slutsats

Att byggupplevelsen hos Noctis 450 påminner om den hos H440 kommer knappast som någon överraskning med tanke på modellernas nära släktskap, och vissa tycker säkert att NZXT är lite tråkiga att de återanvänder samma stomme ännu en gång. De gör det dock av en god anledning, då denna återigen bjuder på en hög byggkvalitet ihop med mycket god passform.

IMG_9908.jpg
IMG_9911.jpg

Sett till att Noctis 450 är ett relativt litet miditowerchassi sväljer det ändå en hel del komponenter. Höga processorkylare och långa grafikkort är inga problem för modellen, vilket ihop med den öppna strukturen på både in- och utsidan ger god potential att kyla ner ett riktigt högpresterande system. Därtill är det exceptionellt enkelt att få till ett snyggt bygge tack vare de många genomdragningshålen och täckplåtarna som döljer de "fula" komponenterna.

IMG_9907.jpg

Chassit bjuder på nästintill identiska möjligheter för radiatormontering som H440, vilket innebär att stora modeller kan ta plats både i fronten och toppen. Noctis 450 bjuder dock på något större flexibilitet i toppen, där två fläktar nu kan monteras ovanpå stommen för en push-and-pull-lösning, vilket ihop med den helperforerade toppen ger god kylpotential för vattenkylningspaketet.

IMG_9909.jpg

Då modellen saknar ljuddämpande material i sidopanelerna är det avsevärt lättare att montera panelen på moderkortsplåtens baksida när kablarna är på plats, vilket var lite krångligt hos brodern H440. Därtill är återigen det stora utrymmet nere vid nätaggregatet riktigt trevligt då detta utan problem rymmer en rejäl hop med kablar – något som gör att även icke-modulära enheter fungerar fint.

IMG_9910.jpg

Ett av de trevligaste tillskotten i modellen är utan tvekan PWM-hubben som ersätter den "dumma" varianten som sågs i H440. Denna kan på ett smidigt sätt styra upp till åtta fläktar, efter exempelvis processorns temperatur, samtidigt som signalen även vidarebefodras till processorkylarens fläkt.

Tyvärr tappar modellen mark när det kommer till kvalitetskänslan på utsidan. Där brodern H440 kändes som ett riktig kanonbygge från topp till tå saknar Noctis 450 den där premiumkänslan till följd av sina plastpaneler. Dessa har dessutom en lite halvdan passform ihop med stommen, vilket inte riktigt klingar rätt med modellens relativt saftiga prislapp på 1 500 kronor.

IMG_9912.jpg

Sammanfattningsvis är Noctis 450 ett intressant alternativ till H440 för den som prioriterar ventilation framför lägre ljudnivå. Modellen har ett par nya finesser som skulle kunna rättfärdiga det högre priser, däribland inbyggd belysning och PWM-hubben, men i slutändan hamnar nykomlingen ett snäpp ner på betygsstegen på grund av den plastiga utsidan.

NZXT Noctis 450 är ett bra och lättarbetat chassi med god ventilationspotential.

Fördelar:

  • Kvalitativ stomme med bra passform

  • Goda expansionsmöjligheter

  • Lättarbetat

  • Bra potential för ventilation

  • Medföljande PWM-hubb

  • Stilfull belysning

Nackdelar:

  • Plastigt yttre med tveksam passform

  • Något saftig prislapp

Pris vid publicering: 1 500 kronor
Lägsta pris: