Sammanfattning

Razer Seiren Pro leverar mycket bra ljud. Men ställer vi den mot konkurrenten Yeti så utgör den senare, med sitt mer än hälften så låga pris, en tuff motståndare. Skillnaden i ljudkvalitet är i stort sett omärkbar. Det är helt enkelt inte tillräckligt mycket som skiljer dem åt för att Seiren ska ta hem vinsten, även om kampen är ytterst jämn.

Visst, Razers Seiren känns överlag mer genomtänkt, men det är mycket tack vare OLED-displayen. Seiren adderar också marginellt mer bas till ljudet, och det känns mer logiskt att den lyser grönt när mikrofonen är igång, men frågan är om dessa små skillnader motiverar att den kostar dubbelt så mycket? Det blir nog upp till dig och din plånbok att avgöra. Oavsett vilken du väljer lär du inte bli besviken, du får mycket mikrofon för pengarna.

Alternativet till dessa två är helt klart Modmic, inte Zalman. Visst kostar Modmic ett par hundralappar mer än Zalmans variant, men den här typen av mikrofon köper du troligen främst om du redan har ett par riktigt bra hörlurar som du inte vill byta ut mot ett halvdant headset och då har du troligen också vissa grundkrav när det kommer till ljudkvalitet. Zalmans mikrofon faller bort helt på grund av just kvaliteten. Det känns inte riktigt som att den passar in i det här gänget, utan är mer av en budgetlösning för dig som bara behöver en mikrofon någon gång ibland. Inget för den som spelar mycket, och absolut inget för den som ska spela in och sända exempelvis podcasts eller spelsändningar via Twitch.

Modmic är däremot en välfungerande lösning för sådana behov. Dels får du ett klart fint ljud, inte på samma nivå och med samma djup och känslighet som från exempelvis Seiren, men däremot som ett riktigt bra alternativ för dig som är ute efter en schysst mikrofon till dina spelsessioner. Den är genomtänkt i fäste, har mute-knapp, puffskydd och tar dessutom upp lite plats när du inte använder den. För den som inte är ute efter att kontrollera inställningar, eller göra längre inspelningar med större krav på anpassningar i ljudkon, så är Modmic ett väldigt bra alternativ. Perfekt att ta med sig på resan dessutom.

Blue Microphones Yeti Blackout

yeti_reglage_framsida.png

Yetis mikrofon överträffar förväntan. Den har sina nackdelar i form av en smula ojämn byggkvalitet, där exempelvis ena ratten är väldigt trög medan de andra inte är det – och det där pipet som hörs om du lyssnar noga. Men ställer du in den korrekt innan användning får du extremt mycket mikrofon för pengarna.

Blue Microphones Yeti Blackout levererar mycket bra ljud för pengarna.

Fördelar:

 • Mycket bra ljudkvalitet

 • Funktionerna

 • Bra ljud för pengarna

Nackdelar:

 • Ojämn byggkvalitet, under testet noterades en fast ton som vi inte lyckades bli av med

Cirkapris vid publicering: 1 400 kronor
Lägsta pris:

Razer Seiren Pro

razer_helkropp.jpg

Sammanfattningsvis är Razer Seiren Pro en riktigt skarp mikrofon, med en smart skärm på fronten som gör det enkelt att justera inställningarna utan att behöva vända och vrida på micken. Den presterar bra ljudkvalitet och absolut en produkt att rekommendera. Det som drar ner betyget något är den extrema känsligheten. Det gör att den kanske inte är den bästa produkten för dig som spelar i stökiga miljöer. Ska du däremot spela in exempelvis en podcast i en studio kommer du, med känsligheten rätt justerad, få ut ett kanonljud för pengarna.

Razer Seiren Pro är en genomtänkt bordsmikrofon med bra finesser.

Fördelar:

 • Mycket bra ljudkvalitet

 • Bra funktioner

 • OLED-display

 • God byggkvalitet

Nackdelar:

 • Brus i vissa ljudlägen, skulle behöva större steg i inställning av känslighet för att inte ta upp allt för mycket bakgrundsljud

Cirkapris vid publicering: 2 900 kronor
Lägsta pris:

Zalman ZM-MIC 1

zalman_helkropp.jpg

Som ett billigt alternativ för dig som bara vill ersätta datorns inbyggda mikrofon utan att behöva överge dina nuvarande hörlurar mot ett billigt headset fungerar dessa helt klart okej. Ljudkvaliteten håller den nivå du kan förvänta dig av en mikrofon i den här prisklassen, inte mer. Du som tänkt använda Zalman ZM-MIC 1 för att spela in videobloggar, musik, podcasts eller liknande bör med andra ord se dig om efter ett bättre och dyrare alternativ.

Fördelar:

 • Billig

Nackdelar:

 • Saknar mute-funktion

 • Tar upp en del brus

 • Uselt clipfäste

 • Du måste prata nära för att få hyfsad ljudkvalitet

Cirkapris vid publicering: 80 kronor
Lägsta pris:

Antilion Audio Modmic 4.0

modmic_helkropp2.jpg

Om du redan har ett par bra riktigt bra hörlurar och inte har lust att ersätta dessa med ett halvdant headset, är boom-mikrofonen från Modmic det rätta alternativet. Den håller hög ljudkvalitet, har massor av smarta små finesser och är dessutom enkel att bära med sig. Dessutom är den finurlig på så vis att du kan knäppa på den som en vanlig headset-mikrofon, genom att sätta fästet direkt på kåpan. Den kräver inte heller några justeringar i datorn för att du ska få ut bra nivå på rösten.

Fördelar:

 • Bra ljudkvalitet

 • Har muteknapp

 • Genomtänkt design och utformning

 • Massvis av tillbehör

Nackdelar

 • Något dyr

 • Kan vara svårt att att få loss klisterfästet

Cirkapris vid publicering: 600 kronor
Lägsta pris: