Sammanfattning

Det har gått lite mer än två år sedan redaktionen testade en vattenkylare från Antec i form av Kühler 650. En kylarlösning som om något hade många brister. De nya tillskotten är baserade på en plattform framtagen av Antec själva, något som väntats korrigera där det tidigare fallerat.

IMG_5634.jpg

Sett till kvaliteten är det inga större bekymmer med konstruktionen på själva kylaren, som består mestadels av metall eller kvalitativ plast. Bakstycket för monteringsanordningen består även den av plast, vilket har ställt till det ordentligt på tidigare modeller. Denna har visserligen blivit bättre, men en metallplatta vore fortfarande att föredra.

Senaste kylaren från Antec fick ett väldigt nedslag för monteringen, vilket kvarstår även i denna modell. Beslutet att fästa bakstycket med hjälp utav klisterdynor innebär att upprepade monteringar kommer bli mycket krångligare och kräva hjälp av ytterligare ett par händer.

Antec lyckas inte övertyga med nya Kühler H2O H1200 Pro, utan fortsätter lite på samma fläckade spår. Sett enbart till prestandan får den godkänt, men nackdelar som ljudnivå och usel montering väger tyngre än fördelarna. Trots bättre resultat nu än för två år sedan når Antecs senaste kreation inte hela vägen fram.

Fördelar

  • Godkänd kylningskapacitet

Nackdelar

  • Bristfällig monteringsanordning

  • Kräver två personer vid upprepad montering

Pris vid publicering: 1 000 kronor