Razer Wildcat

razer_wildcat-1.jpg

Egenskap

Värde

Tillverkare

Razer

Modell

Wildcat

Anslutning

Trådad USB (3 meter)

Tillbehör

Gummihattar för spakar, gummigrepp, torxmejsel

Lägsta pris

Razer Wildcat är en handkontroll i premiumklassen för Xbox One och PC (Windows 7/8/10). Med en rekommenderad prislapp på 1 390 kronor lägger sig modellen på direkt kollisionskurs med Microsofts flaggskeppskontroll Elite Wireless Controller, och därför kommer denna recension att använda den sistnämnda som huvudsaklig referens.

razer_wildcat-2.jpg
razer_wildcat-3.jpg

Vid uppackning möts vi av en liten blixtlåsförsedd transportväska, i stil med den som kommer med Microsofts Elite-kontroll. Denna innehåller själva kontrollen, en liten förpackning med tillbehör samt en USB-kabel.

razer_wildcat-6.jpg

En närmare granskning av Wildcat-kontrollens framsida skvallrar om en design som är mycket lik modellen som medföljer Xbox One-konsolen. Detta gäller dels själva utformingen, men även knappuppsättningen som är identisk med Microsofts original med undantag för en kontrollpanel vid handkontrollens underkant.

razer_wildcat-10.jpg

Det finns dock vissa skillnader på detaljnivå, där exempelvis de analoga spakarna har stammar tillverkade av stål samtidigt som ytan på dessa är betydligt slätare än de konvexa varianterna på Xbox One-kontrollen. En annan distinkt skillnad återfinns under skalet på de färgade XABY-knapparna, där dessa använder sig av mikrobrytare av samma typ som sitter under knapparna på en typisk gamingmus.

razer_wildcat-11.jpg

Ovansidan av kontrollen bjuder på två avtryckare samt två "bumper"-knappar, vilket känns igen från originalversionen av Xbox One/360-ditot. Därtill syns ytterligare två knappar märkta M1 och M2, vilkas funktion kan programmeras att spegla valfri annan knapp på kontrollen.

razer_wildcat-16.jpg
razer_wildcat-15.jpg

På undersidan syns ytterligare två programmerbara extraknappar, logiskt döpta till M3 och M4. Dessa är tillverkade av aluminium och kan vid behov skruvas bort helt och hållet. Ovanför dessa finns två skjutreglage som möjliggör användaren att spärra avtryckarnas rörelsemoment, vilket ska ge bättre reaktionsförmåga vid skjutande i exempelvis fps-spel.

razer_wildcat-17.jpg
razer_wildcat-14.jpg

Den tidigare nämnda kontrollpanelen på framsidan består av fyra knappar. De två till vänster styr programmeringen av extraknapparna samt möjliggör val av olika profiler. Resterande knappar reglerar ljudspecifika egenskaper för eventuellt headset som kopplas in i 3,5"-kontakten i kontrollens underkant. Dessa fungerar i dagsläget endast för Xbox One, men ska i framtiden få stöd på PC enligt Razer.

razer_wildcat-4.jpg
razer_wildcat-21.jpg

Wildcat kommer med en löstagbar Micro USB-kabel på 3 meter. Denna är klädd i svart kabelstrumpa och kommer med en "snubbelfri" design som gör att sladden lossnar vid plötsliga ryck. Nämnvärt är att handkontrollen inte går att ansluta trådlöst, utan kräver sladd. Detta är ett aktivt beslut från Razers sida för att få ner eventuella latenser vid krävande e-sport.

razer_wildcat-5.jpg

På tillbehörsfronten skickar Razer med två gummihattar till de analoga spakarna, två gummerade greppytor som kan klistras fast på kontrollen samt en liten torxmejsel för att skruva bort avtryckarna på modellens baksida.

razer_wildcat-18.jpg
razer_wildcat-19.jpg
razer_wildcat-20.jpg

Gummihattarna är utformade för att helt enkelt träs ovanpå de analoga spakarna för att ge användaren ett bättre grepp om dessa. Greppytorna behöver dock klistras fast, och påminner lite om lindningen på en innebandyklubba när de väl är monterade. Nämnvärt är att de sistnämda inte använder något specialklister och går i princip bara att plocka bort någon enstaka gång innan de inte fäster på kontrollen igen.