Än mer med G-ignition

Eizo framhäver gärna sin utökade mjukvara G-ignition. Det är ett sätt att direkt komma åt inställningar som ligger hyfsat dolda i skärmens menysystem. Detta är förstås positivt, särskilt som mjukvaran är snyggare, snabbare och ger överskådlighet. Du kan också få ändringarna att ske riktigt snabbt och direkt se vad som händer med bilden. Till exempel för att snabbt växla mellan olika Overdrive-inställningar. Alldeles ypperligt!

Foris_fs2735_gignition.png

G-ignition finns för Windows och styr då skärmen över USB. Det finns också för Android och iOS och där har det faktiskt ett högre existensberättigande. Detta eftersom det är inte säkert du kan komma åt Windows-programvaran utan att störa spelet. Eller för den delen komma åt Windows överhuvudtaget. När vi kör via en mobil lösning är du oberoende av Windows och kan snabbt påverka bilden. Det fungerar faktiskt riktigt bra.

Den mobila kontrollen sker över Bluetooth (inbyggt i FS2735) och som bekant fungerar Bluetooth alltid perfekt, pairing är lika stabilt och långvarigt som ett pensionärspar som firar guldbröllop och det suger inte det minsta lilla på batteriet.

Nej. Givetvis är det inte klockrent med Bluetooth. Skärmdumparna nedan har klockslag och batteriindikator så att ni kan följa vad som händer inom loppet av två timmar. Ja, det är Iphone 6 och inte världens starkaste batteri till att börja med.

Foris_fs2735_G-Ignition_0543.PNG
Foris_fs2735_G-Ignition_0544.PNG
Foris_fs2735_G-Ignition_0545.PNG
Foris_fs2735_G-Ignition_0546.PNG
Foris_fs2735_G-Ignition_0547.PNG
Foris_fs2735_G-Ignition_0548.PNG
Foris_fs2735_G-Ignition_0549.PNG

G-ignition ihop med mobiltelefonen ska även kunna visa ifall någon ringer, messar eller mailar och så vidare. God tanke men allt funktionen gör är att lägga upp en enkel symbol i några sekunder i skärmens nedre högra hörn.

Telefonsymbol för alla

När någon ringer får vi en telefonsymbol. När någon messar får vi en, tja, en telefonsymbol. När mailklienten hittar ett nytt mail får vi – du gissade rätt – en telefonsymbol. Detta oavsett vad väljer i G-ignition-appen, till exempel att "Mail" ska använda symbolen som ser ut som ett brev. Fast vi lyckas ändra den senare får vi istället en symbol som benämns "SNS" varje gång ett mail dimper ned.

Kul idé men vi ger upp här. Vill du ha koll på att någon ringer, messar eller liknande när du spelar? Använd ett aktivitetsarmband eller smart klocka som alla andra.

Men stort plus för att vi kommer åt funktioner, inställningar för grafik och prestanda och snabbt kan se effekten. Detta är givande när du precis börjat använda FS2735 och vill bekanta dig med allt.