Sammanfattning

Där vi de senaste åren har blivit riktigt bortskämda med ypperliga nätaggregat i formfaktorn ATX, är fallet inte riktigt detsamma med de mindre SFX-enheterna. Få aktörer, långsam utveckling och många kompromisser har länge kantat formfaktorn, även om vissa ljusglimtar har kunnat skådats tack vare taiwanesiska Silverstone, som nästan egenhändigt har drivit på framställandet av entusiastklassade enheter i detta kompakta segment.

corsair_sf600-11.jpg

Det är därför med stor glädje vi ser ett nytt företag hoppa på tåget, och detta med två enheter som dessutom presterar minst sagt imponerande. Corsairs SF450 och SF600 bjuder på klassledande elektrisk prestanda i SFX-klassen, med både råstabil spänningsreglering och skyhög verkningsgrad. Genom att hålla sig inom formfaktorns begränsade yttermått säkerställs även kompatibilitet med samtliga SFX-chassin, även om det är nämnvärt att den förlängda standarden SFX-L kan vara ett intressant alternativ för rymligare modeller.

Sammanfattningsvis känns det som att vi börjar närma oss en tid där användaren inte längre behöver välja bort ett chassi till följd av bristande strömförsörjning och vi ser med stor nyfikenhet fram emot konkurrenternas (läs Silverstone) svar på Corsairs nykomlingar.

Corsair SF450

corsair_sf450-1.jpg

Corsairs instegsmodell i den nya SF-serien är utan tvekan den mest välbalanserade av duon. Effektklassen 450 W är som klippt och skuren för ett kompakt prestandabygge, där enheten kommer tillåtas arbeta i ett optimalt spann för att åstadkomma högsta möjliga verkningsgrad vid typiska laster.

Ovanpå detta ser vi en riktigt välbyggd och gedigen plattform i grunden, med imponerande spänningsreglering, klassledande verkningsgrad, balanserade anslutningsmöjligheter och en vältrimmad fläktlösning, vilket resulterar i den bästa SFX-nätdelen vi haft äran att testa i SweClockers testlabb.

Corsair SF450 är ett nätaggregat i toppklass som trots minimala yttermått levererar superb prestanda.

Fördelar

 • Klassledande spänningsreglering

 • Skyhög verkningsgrad

 • Bra anslutningsmöjligheter för storleken

 • Semipassiv drift

 • Sju års garanti

Nackdelar

 • Inga nämnvärda

Pris vid publicering: 949 kronor
Lägsta pris:

Corsair SF600

corsair_sf600-4.jpg

SF600 är betydligt mer nischad än sitt svagare syskon, då det endast finns en handfull användare som faktiskt behöver 600 W i denna storleksklass. Vi hade även gärna sett utökade anslutningsmöjligheter för denna enhet, då den ytterligare effekten hade kunnat användas för att driva runt ytterligare ett grafikkort i rekordsmå Micro ATX-system.

I grunden är det dock ett utmärkt nätaggregat, som likt SF450 bjuder på imponerande elektrisk prestanda i nivå med många ATX-modeller. Är man verkligen på jakt efter mycket effekt i ett litet paket är modellen bland det bästa som går att hitta på marknaden, även om vi rekommenderar att man tar sig en funderare om inte 450 W räcker till ändå.

Stabil och effektiv leverans av skyhög effekt i litet paket gör Corsair SF600 till en utmärkt produkt.

Fördelar

 • Klassledande spänningsreglering

 • Skyhög verkningsgrad

 • Semipassiv drift

 • Hög effekt i storleksklassen

 • Sju års garanti

Nackdelar

 • Snåla anslutningsmöjligheter för sin effekt

 • Högljudd vid tung belastning

Pris vid publicering: 1 299 kronor
Lägsta pris: