Corsair Gaming K65 RGB Rapidfire

IMG_7988.jpg

Egenskap

Värde

Tillverkare

Corsair

Modell

Gaming K65 RGB Rapidfire

Brytare

Cherry MX Speed RGB

Anslutningar

2 st. USB 2.0

Dimensioner (BxHxD)

355 x 165 x 38 mm

Vikt

860 gram

Pris

Samma visa som för Gaming K70 RGB Rapidfire gäller varianten Gaming K65 RGB Rapidfire, som är en uppdaterad version av föregående modeller. Det handlar med andra ord om ett chassi i aluminium, där nyheten är de nya brytarna från Cherry.

IMG_8029.jpg
IMG_8030.jpg

Den mindre modellen innehåller samma funktionalitet som sin större motsvarighet, bortsett då från numpad-sektionen, och bibehåller samma goda kvalitetskänsla. Den borstade aluminiumplattan ger tangentbordet en mer premiumkänsla, samtidigt som den är estetiskt tilltalande enligt undertecknad.

IMG_8032.jpg
IMG_8033.jpg

Med en avsaknad sektion har mediaknapparna förflyttats till F9–F12, och aktiveras med hjälp av FN-knappen. Rullhjulet har blivit ersatt till fördel av två separata knappar för volymjustering, som får sällskap av en mute-knapp. Utöver det återfinns knapparna för ljusjustering och möjlighet att inaktivera Windows-knappen.

IMG_7992.jpg

Paradnumret för tangentbordet är även här den nya brytaren Cherry MX Speed RGB, med fokus på en betydligt kortare aktiveringspunkt på 1,2 millimeter till skillnad från det universella 2 millimeter. Tyngden som krävs för att nå aktiveringspunkten ligger på 45 gram, samma som för Cherrys på bolagets röda brytare.

IMG_7993.jpg
IMG_7994.jpg

Medföljande i kartongen finns två uppsättningar knappar med lite grövre textur, för att enkelt markera vart dessa sitter utan att behöva ta bort blicken från skärmen. Dessa är anpassade till FPS- respektive MOBA-spel och är därmed skålade olika för att passa sin respektive genre.

IMG_8064.jpg

En vanlig del av dagens mer spelinriktade tangentbord är bakgrundsbelysningen, något som även Corsair har implementerat i sin utrustning. Corsair har tidigare hamnat i blåsvädret när deras tidigaste skapelser inte kunde leverera hela 16,8 miljoner färger, trots att den marknadsfördes som det. Dagens modeller har däremot inga problem att återge färgerna på ett klart och tydligt sätt.

IMG_7997.jpg

På tangentbordets bakre kant finns ett reglage som ändrar bios i steg av fyra, där rapporteringsfrekvensen sjunker i takt med att siffran ökar. Likt tidigare finns det även en USB-passthrough nära tillhands för smidig inkoppling av diverse enheter som bland annat extern lagring eller en mus.

IMG_7995.jpg
IMG_7999.jpg

Corsair Gaming K65 RGB Rapidfire ansluts med två stycken USB 2.0-kontakter, som möjliggör funktionalitet för både "full n-key rollover" och USB-anslutningen på tangentbordets bakre kant. I övrigt så medföljer det en snabbstartsguide och ett informationsblad om garantin.