Test: Speltester

Givetvis har samtliga kort körts i SweClockers spelsvit för att ge en mer realistisk bild av deras prestanda. Nedan återfinns ett bildspel med prestandatester från totalt elva olika titlar i upplösningen 1 920 x 1 080. För mer information om mjukvaror och inställningar, se recensionen av Geforce GTX 1080.

Med de syntetiska testerna bakom oss stormar vi vidare mot de renodlade spelmätningarna. I vanlig ordning är det en blandad påse, där olika titlar uppvisar varierande resultat mellan Nvidia- och AMD-baserad hårdvara. Gemensamma nämnaren är dock att Geforce GTX 1050 Ti är ett avsevärt starkare kort än Radeon RX 460, med upp emot 50 procent högre resultat i vissa spel.

Det största hotet är dock inte Radeon RX 460, utan det nyligen prissänkta Radeon RX 470 som endast ligger någon hundralapp ifrån Nvidias nykomling. Som synes i tabellerna ligger Radeon RX 470 i en annan prestandadivision i merparten av titlarna, vilket kan göra det till ett bättre val för den som är beredd att offra låg strömförbrukning och smidigheten att slippa koppla in extra strömförsörjning.

Nvidia trycker hårt på att Geforce GTX 1050 Ti är ett utmärkt kort för spelande i 1080p med 60 bilder per sekund, förutsatt att detaljreglaget ställs i mittenregionen. Enligt några snabba tester tycks detta stämma bra, och merparten av titlarna rullar på riktigt fint med ett snitt på 60 fps förutsatt att detaljinställningarna plockas ned ett par snäpp.