Test: Röstkommunikation

Logitech G231 Prodigy

Här finns det inte så mycket att anmärka på, det är enbart positiva kommentarer från våra medspelare. Ljudet är klart och tydligt, och mikrofonen verkar inte plocka upp överdrivet mycket onödigt miljöljud. Stor tumme upp.

Steelseries Siberia 350

Siberia-headsetet är testets enda med utdragbar mikrofon, den typ som är mest flexibel. Det gör att du enkelt kan placera den på lagom avstånd från munnen för att dina medspelare ska höra dig bra utan att för den sakens skull höra dina andetag. Det här märker våra medspelare som inte har några problem att uppfatta vad vi säger.

Mikrofonen är också bra på så vis att den inte plockar upp överdrivet mycket miljöljud.

Kingston HyperX Cloud Stinger

Medspelarna har inget att anmärka på, varken under spelsessioner eller under rena Skype-samtal. En person (av fem stycken) upplever att ljudet är en smula dämpat jämfört med konkurrenterna, men det är inget som stör eller försämrar ljudupplevelsen märkbart.

BOM-mikrofonens tydliga klickljud när du ställer den i upprätt läge gör det också lätt att avgöra när den är avstängd och påslagen, det blir därför aldrig ett irritationsmoment att headsetet saknar en separat mute-knapp.

Cooler Master Masterpulse Over-ear

Bortsett passformen har vi varit ganska nöjda med MasterPulse så här långt, men nu tar det stopp.

Den inbyggda mikrofonen presterar klart sämst i testet. Problemet är nog i grund och botten att den hamnar för långt från munnen. Visst, medspelarna slipper höra dig andas men ibland hör de dig å andra sidan inte alls. Det handlar nog inte om att den är för svag, utan snarare att den plockar upp både din röst och mycket av miljöljudet. Sitter du exempelvis på ett LAN blir det lätt brötigt för dina medspelare.