Cooler Master Masterpulse Over-ear

Cooler-Master-Maseterpulse-18.JPG

Specifikationer: Cooler Master Masterpulse Over-ear

Egenskap

Värde

Anslutning

3,5 mm

Frekvensomfång

20–20 000 Hz

Mikrofon

Brusreducerande med ett frekvensomfång på 100-10 000 Hz

Impedans

50 omh

Känslighet

118 dB

Element

44 mm

Volymkontroll

Ja, på löstagbar kabel

Knapp för avstängning av mikrofon

Ja, på löstagbar kabel

Kabellängd

1,2 meter

Övrigt

Sidoskydd kan plockas av för förstärkt bas, trasselfri sladd

Lägsta pris

695 kronor (Komplett)

Cooler Masters gedigna stålkonstruktion ger detta headset både plus och minus. De får rejäl tyngd i handen (och på huvudet), men samtidigt en lite lyxigare känsla än de headset som enbart går i plast. Med tanke på detta, och det skönt elastiska huvudbandet, finns det någon underliggande förväntan om en mindre bulkig design.

Det känns kort och gott lite tråkigt med de nästan rektangulära fasade plastkåporna i svart, med svart läder på insidan och den svarta stålkonstruktionen. Men det finns å andra sidan många som gillar den här typen av mer avskalad design. Den röda, platta kabeln är ett kul tillskott, och den syns lite grand även på sidorna av headsetet.

Cooler-Master-Maseterpulse-2.JPG
Cooler-Master-Maseterpulse-4.JPG
Cooler-Master-Maseterpulse-5.JPG
Cooler-Master-Maseterpulse-6.JPG
Cooler-Master-Maseterpulse-8.JPG
Cooler-Master-Maseterpulse-9.JPG
Cooler-Master-Maseterpulse-10.JPG
Cooler-Master-Maseterpulse-11.JPG
Cooler-Master-Maseterpulse-12.JPG
Cooler-Master-Maseterpulse-14.JPG
Cooler-Master-Maseterpulse-15.JPG
Cooler-Master-Maseterpulse-17.JPG
Cooler-Master-Maseterpulse-18.JPG
Cooler-Master-Maseterpulse-19.JPG

Det här headsetet har en unik funktion som vi kommer att gå in på djupare längre ner i ljuddelen, men den är värd att nämna redan här. De trista gråa sidorna på kåporna går att lossa. På insidan döljer sig en räfflad design, och tanken är att när dessa är av ska basupplevelsen förstärkas. Ur ett designperspektiv måste vi säga att headsetet är snyggare utan.

Sidoskydden är enkla att ta på och av – även när headsetet sitter på huvudet – eftersom de är magnetiska. Huruvida de påverkar ljudupplevelsen återkommer vi till.

Väl på plats på huvudet trycker headsetet åt ganska hårt runt öronen, efter en längre tid ger de till och med en obehagskänsla. Å andra sidan är detta det headset som bäst utestänger ljud från omvärlden, på det viset har trycket en positiv uppsida.

Du styr volym och mikrofon via en svart kontroll på den röda plastkabeln – användarvänligt så till vida att detta är en traditionell lösning och att du får alla kontroller samlade på en plats. Det är också de grundläggande funktioner vi önskar oss på ett headset i den här prisklassen.

Mikrofonen är inbyggd i headsetet och hintas bara av ett hål på ena kåpan. Det ska vi också återkomma mer till senare, men kort kan nämnas att det ger ett ganska rent intryck av att slippa den kraftfulla BOM-mikrofonen framför munnen.