Test: Film

Logitech G231 Prodigy

Som väntat skär det i öronen så fort ljudeffekter så som ljussablar eller raspiga ljud gör sig gällande – återigen är det med andra ord problem med övre delarna av registret. Det hjälper inte att både bas och mellanregister presterar helt okej i lugnare partier. Om du inte är typen som mest tittar på dramafilmer kommer du att bli besviken.

Steelseries Siberia 350

Dialogen i filmer är tydlig och ljudet lite krispigt. Så länge du undviker stortitlar med mycket ljudeffekter och mäktig filmmusik gör det här bekväma headsetet ett helt okej jobb.

Men när det ska leverera ljudmässigt i de lite tyngre titlarna blir det magplask. Distorsionen är påtaglig, och det finns ingen bredd eller fyllighet i ljudet. Detaljer försvinner, och olika ljudeffekter tenderar låta likadana. Helikopterljudet i en film låter exempelvis nästan exakt likadant som ljudet från en kulspruta – och ingen av dem låter som de skulle ha gjort i verkligheten eller i ett par bättre hörlurar.

Vi nämnde under musikrubriken att prestationen påminner om den från ett par halvdana bärbara små högtalare, och det stämmer ganska bra även när det kommer till film.

Kingston HyperX Cloud Stinger

Headsetet har både sina för- och nackdelar under filmtittande. Återgivningen i de lägre registren är inte 100 procent. Den är tillräcklig för att filmljudet ska få ett djup, men också något grötig samtidigt som helhetsljudet har ganska mycket basförstärkning.

Helhetsintrycket blir en ganska dov ljudbild, vilken späds på ytterligare av att mellanregistret inte har fullgod detaljrikedom. Därmed inte sagt att det är dåligt ljud. Sett till priset och konkurrensen får du riktigt bra filmljud för pengarna, men kanske lite dovt för att vara en fullpoängare.

Cooler Master MasterPulse Over-ear

Det är, ur ljudsynpunkt, en ganska gemytlig upplevelse att titta på film med det här headsetet på huvudet. Till skillnad från Stinger drar ljudupplevelsen i det här headsetet lite åt det skrikigare hållet, men håller ändå jämna steg med sin konkurrent sett till helheten.

Det stora problemet är inte ljudet, det är trycket. Det är obekvämt, och ungefär halvvägs in i filmen börjar det göra ont i käkarna. Det känns faktiskt som en befrielse att ta av dem.