Mjukvara

Likt tidigare står Razer Synapse för mjukvarustyrning för samtliga produkter ur bolagets sortiment. Oförändrat är kravet på ett konto för att överhuvudtaget ta sig in i programmet, vars inställningar då sparas i molnet.

Synase_Custom.jpg

Det första som bemöter en är möjligheten att konfigurera samtliga knappar på musen, inklusive upp och ned på rullhjulet. Här finns möjligheten att ändra funktion för samtliga knappar via förprogrammerade alternativ, vilka kan sparas i olika profiler.

Synase_perf.jpg

Vidare hamnar fokus på sensor och DPI-värde, med ett spann på 100–16 000 DPI, där X- och Y-axel kan ställas in separat. I övrigt går det även att ställa in DPI-värdet i fem olika steg, för att sedan byta snabbt via knapparna på musen. Sist men inte minst finns även reglage för acceleration om så skulle önskas, samt möjligheten att ändra uppdateringsfrekvens.

Synase_lighting.jpg

Sett till ljussättning finns det inte lika många RGB-belysta delar som både Mamba Tournament Edition och Diamondback, trots det finns det fortfarande en del effekter att välja på samt möjligheten att synkronisera med andra Chroma-kompatibla produkter.

Synase_calibrate.jpg

För att få ut det mesta av sensorn har Razer implementerat ett verktyg för att kalibrera och optimera spårningen av underlaget. Under testets gång har det inte märks någon skillnad mellan kalibrerad och icke-kalibrerad, men det kan ha större påverkan vid sämre underlag. Som tidigare går det även att justera Lift-off-avståndet manuellt.

Synase_macro.jpg

Inbyggda makrofunktionen fungerar likt många andra. Allt som behövs för att komma igång är att skapa en ny inspelning för att sedan trycka på Record och mata in valfritt kommando. Varje makroinspelning går även att redigera i efterhand med både inmatningar och fördröjning.

Synase_chroma.jpg

Återkommande är Razers egen Chroma Apps-funktion som, med hjälp av mjukvara från tredjepart, länkar händelser i spelet ihop med RGB-belysningen på kompatibel produkt.

Synapse_stats.jpg
Synapse_heatmaps.jpg

Slutligen finns det en uppsjö av statistik att dyka ned i för den som vill analysera sitt spelsätt. Här samlas data om antal musklick under en viss period, hur mycket musen flyttats, samt mer specifikt vart muspekaren oftast befinner sig på skärmen.