Sammanfattning

AOC lyckas med Agon AG352UCG skapa en produkt som lägger sig någonstans mittemellan allt på marknaden. Det är en ultrabred spelskärm med stor pixelmatris, 3 440 × 1 440 pixlar och en VA-panel som ger högre kontrast än andra LCD-tekniker.

Den erbjuder 100 Hz-kapacitet och G-Sync till ett pris som ligger under motsvarande skärmar med IPS-teknik. Samtidigt kostar den mer än andra breda och inte fullt lika spelinriktade skärmar.

aoc_ag352ucg_ingang_2.jpg

AOC Agon AG352UCG når heller inte upp till IPS-konkurrenternas bildkvalitet. Framför allt dras den med allt för ljusa skuggtoner vilka skiftar mot blått. Detta äter till stora delar upp den fördel som finns med VA-teknikens bättre kontrastförhållande. Bilden blir platt och märklig i nyanser nära svart.

Samtidigt ska Agon AG352UCG ställas i perspektiv till spelskärmar med TN-paneler vilka inte når till samma bildkvalitet eller kontrastintryck. Dessa skärmar är också ett par resor värre i fråga om problem i vinklar och märkliga tonkurvor.

Kommer du från ett TN-perspektiv blir Agon AG352UCG ändå ett tydligt lyft i bildkvalitet. Är du van med TN-gamingskärmar har Agon AG352UCG istället svårt att hävda sig ifråga om eftersläp och tydliga skuggor.

aoc_ag352ucg_baksida.jpg

AOC Agon AG352UCG är därför ganska allround och en modell för dig som i första hand prioriterar spel med grafikkvalitet och av någon anledning inte kan eller vill ta klivet upp till motsvarande IPS-baserade skärmar.

Dess nackdelar vi noterar som blåsticket och den uppljusade tonkurvan är omöjliga att kliva runt. Fast detta handlar samtidigt mycket om vad du stör dig på eller inte stör dig på med en skärm.

Just detta gör också att vi inte kan ge en klockren rekommendation för skärmen, precis som vi heller inte anser att vi måste avråda från ett köp. AG352UCG är en bra spelskärm, inte bäst och heller inte sämst. Mittemellan är verkligen ledordet här. Matchar fördelarna dina krav på en spelskärm och nackdelarna stämmer med det som är minst viktigt för dig? Då kan Agon AG352UCG mycket väl vara rätt skärm.

Fördelar

  • Låga latenstider

  • 100 Hz och G-Sync

  • Effektivt reflexfilter

Nackdelar

  • Blåskimrande och uppljusade skuggtoner

  • Eftersläp eller skuggor

  • Begränsade bildanslutningar

Pris vid publicering: 8 890 kronor
Lägsta pris: