Sammanfattning

Nätaggregatsmarknaden är välmående som aldrig förr, där flertalet tillverkare erbjuder riktigt vassa modeller vid prispunkter som är snälla mot entusiasternas plånböcker. Denna prispress har dock skapat en identitetskris för enheter i mellansegmentet, där dessa har svårt att positionera sig på marknaden när det endast skiljer någon hundralapp jämfört med högre presterande modeller.

corsair_tx550_v3-7.jpg

Corsair TX550M är på många sätt ett vettigt nätaggregat utan några större brister. Vi ser bland annat stabil spänningsreglering, god förmåga att hålla ner rippel vid hård belastning samt utomordentlig verkningsgrad i 80 Plus Gold-klassen. Enheten kanske inte briljerar när det kommer till att hålla ljudnivåerna nere eller erbjuda de bästa anslutningsmöjligheterna, men i det stora hela är det ändå fullt godkänt.

Det största problemet med modellen är det vi tar upp i det första stycket av denna sammanfattning, nämligen att priset ligger för nära andra enheter i de vassare segmenten. I dagsläget får man punga ut närmare 900 kronor för ett TX550M, vilket är endast en knapp hundralapp från motsvarande modell i den bättre RMx-serien. Därtill har konkurrenten EVGA sin populära serie Supernova G2 i denna prisklass, vilket ytterligare rör till det för Corsairs nykomling.

Sammanfattningsvis är Corsair TX550M ett bra nätaggregat, med goda elektriska egenskaper och generös garantitid. Modellen faller dock på en i dagsläget för hög prislapp, vilket gör den svår att helhjärtat rekommendera då den behöver tävla mot modeller i den högre skolan.

Fördelar

  • Mycket hög verkningsgrad

  • Bra spänningsreglering

  • Låga rippelvärden

  • Sju års garanti

Nackdelar

  • Saftig prislapp

  • Onödigt hög fläkthastighet vid låg belastning

Pris vid publicering: 899 kronor
Lägsta pris: