Prestanda

Roccat Leadr har använts som primärt pekdon både hemma och på jobbet i ett antal veckors tid, och på så sätt simuleras vardagligt användande. Trots att den är inriktad mot spelare ska den kunna användas till vardagliga sysslor, utan att krångla eller vara för obekväm.

Underlagen som har använts under testandet är två stycken tygmattor. Den ena är Logitech G640, medan den andra är Xtrfy XTP1-L4-GT-1. Den sistnämnda är smyckad med ett motiv medan motparten har en helt svart yta.

Mousetester 1.5.3

DPI-värde
Trots att flera möss har samma DPI-värde kan rörelseförflyttningen skilja åt mellan modellerna. Med hjälp av Mousetester 1.5.3 mäts DPI-värdet på en sträcka av 10 centimeter för att se den verkliga upplösningen i sensorn.

DPI

Roccat Leadr

400 DPI

403 DPI

1 600 DPI

1 676 DPI

3 200 DPI

3 349 DPI

12 000 DPI

12 539 DPI

Roccat Leadr och sensorn Owl-Eye är hamnar väldigt nära sitt utsagda mål, där den uppvisade avvikelsen lika gärna kan vara mänsklig felmarginal. Detta är självklart ett bra resultat där användaren får exakt den upplösningen som önskas.

Precision

Roccat400.png
Roccat3200.png

Sett till prestandan i sensorn är det absolut inget fel. Roccat Owl-Eye, eller Pixart PWM 3361 som den även heter, visar inget konstigt beteende i det inledande testet.

Hastighet

Roccat_Speed.png

Eftersom sensorn baseras på omtyckta Pixart PMW 3360 är det inte oväntat att hastigheten landar runt 10 m/s, vilket är bra mycket högre än vad som kan göras för hand.

Jitter/Angle Snapping

Roccat_jitter.png

Som väntat är det inga tydliga avvikelser som pekar mot angle-snapping eller jitter, något som skulle vara hemskt i en spelmus.

Responstid

Sett till latens vid inmatning kan Roccat Leadr inte nå Mionix Naos och Logitech G403 Prodigy i toppen, men samtidigt handlar det inte om ett dåligt resultat. Modellen hamnar drygt i mitten av testexemplaren som finns i listan.

Tryckkraft

Knapp

Kraft

Vänsterknapp

83 gram

Högerknapp

72 gram

Scrollknapp

149 gram

Bakåtknapp (vänster sida)

80 gram

Framåtknapp (vänster sida)

70 gram

Tryckkraften för samtliga knappar är, enligt undertecknad, på en bra nivå. Inte för jobbigt att aktivera brytaren, samtligt som de sällan råkar tryckas ned av misstag. Även extraknapparna, som saknar tydliga namn, är enkla att aktivera.

Lift-off-avstånd

För Lift-off-avståndet finns det två lägen att välja mellan, som på svenska går under namnen "Mycket låg" samt "låg". Det förstnämnda är troget vid sitt namn och registrerar enbart rörelser lägre än en CD-skiva, medan det högre läget klarar precis ovanför detta.