NZXT H700i

NZXT äntrar testlabbet med sitt nya flaggskeppschassi H700i, där det bjuds på bland annat ett intressant nytänk för kabeldragning samt en mjukvarubaserad fläkt- och ljuskontroller.

NZXT H700i

nzxt_h700i-1.jpg

Egenskap

Värde

Typ

Miditower

Formfaktor

ATX, Micro ATX, Mini-ITX

Dimensioner (B×H×D)

230 × 516 × 494 mm

Vikt

12,27 kg

Material

Stål, plast

3,5”-platser

2 st.

2,5”-platser

7 st. (2 st. använder samma vagga som 3,5”)

Fläktplatser

5 st. 120/140 mm, 2 st. 120 mm

Inkluderade fläktar

1 st. Aer F140 140 mm, 3 st. Aer F120 120 mm

Platser för expansionskort

7 st.

Anslutningar

2 st. USB 3.0, 2 st. USB 2.0, ljud

Nätaggregat

Ej inkluderat

Pris

NZXT H700i är den största modellen i företagets uppfräschade H-serie av chassin. Serien består även av nykomlingarna H400i samt H200i, där dessa är anpassade efter de mindre formfaktorerna Micro ATX respektive Mini ITX. Testexemplaret som landat i testlabbet har ett färgtema som går i svart med röda accenter, men modellen finns även i ett flertal andra färgteman, däribland ett helsvart utförande.

nzxt_h700i-2.jpg
nzxt_h700i-3.jpg
nzxt_h700i-4.jpg

Med H700i fortsätter NZXT sin trend med att använda sig av stålpaneler på chassits utsida, vilket ger ett påkostat och rent utseende. Modellens frontpanel kommer i ett helt slätt utförande med en blästrad matt finish, där snabbfästen gör denna enkel att plocka bort. Bakom panelen återfinns ett magnetbestyckat dammfilter, vilket i sin tur täcker tre förmonterade 120 mm-fläktar.

nzxt_h700i-7.jpg

De lättåtkomliga anslutningarna återfinns i främre delen av chassits topp. Dessa utgörs av dubbla USB 3.0-anslutningar, dubbla USB 2.0 samt in- och utgångar för ljud. Här syns även chassits strömknapp som även fungerar som strömindikator.

nzxt_h700i-5.jpg
nzxt_h700i-10.jpg

I bakkant syns en förmonterad 140 mm-fläkt, där denna går att justera i höjdled. Längre ner återfinns sju expansionsplatser för instickskort, vilket är standard för ATX-formfaktorn. Bredvid expansionsplatserna finns en utstansad skåra som kan användas för montering av exempelvis vattenreservoarer.

Nätaggregatsmonteringen sker i vanlig ordning i chassits botten, där fläkten placerats nedåt för att kunna suga in sval luft genom ventilationsöppningen i botten. För att undvika dammuppbyggnad har företaget bestyckat insuget i botten med ett löstagbart dammfilter som är åtkomligt bakifrån.

nzxt_h700i-9.jpg
nzxt_h700i-8.jpg

Chassits topp kommer i samma utförande som frontpanelen och kan lossas med ett enkelt knyck. Under denna finns en löstagbar monteringsram som kan husera antingen tre 120 mm-fläktar alternativt två 140 mm-diton. Ovanpå detta öppnas det upp för radiatormontering i storleksklasserna 280 mm samt 360 mm.

nzxt_h700i-6.jpg

Inget modernt chassi är komplett utan en sidopanel av härdat glas (eller hur var det nu?). För H700i innebär detta en glasskiva med en tjocklek på 4 mm som täcker den vänstra sidan av chassit. Skivan är svagt tonad och hålls på plats med fyra tumskruvar.

nzxt_h700i-11.jpg
nzxt_h700i-12.jpg

Med sidan avtagen möts vi av en välbekant layout på insidan, där en helt öppen huvudkammare, utan vare sig lagringsburar eller 5,25-tumsplatser, ackompanjeras av en separat kammare för nätaggregatet i botten. Plats finns för moderkort upp till formfaktorn ATX, grafikkort med längder upp till 413 mm samt processorkylare med höjder upp till 185 mm.

nzxt_h700i-13.jpg
nzxt_h700i-14.jpg

Höljet till bottenkammaren är perforerat, vilket innebär att användaren kan vända nätaggregatet med fläkten pekandes uppåt om så önskas. Ovanpå höljet återfinns två separata vaggor för 2,5-tumsenheter medan ytterligare en sådan vagga finns att hitta på framsidan av höljet.

nzxt_h700i-15.jpg

I den främre delen av huvudkammaren löper det en täckplåt vertikalt, där denna är bockad inåt för att dölja de primära genomdragningshålen – något som potentiellt kan ge en mer estetiskt tilltalande kabeldragning. Täckplåten är även bestyckad med en utstansad skåra som kan användas för att montera vattenreservoarer.

nzxt_h700i-17.jpg

Bakom den övre delen av täckplåten återfinns en kopplingslåda som ansluts via en intern USB-kontakt för att möjliggöra mjukvarubaserad styrning av fläktar samt belysning. Här kan totalt nio fläktar kopplas in, där styrningen sker i grupper om tre. Ovanpå detta finns det uttag för LED-lister av RGB-typ, vilket innebär att färgnyans och ljusstyrka kan regleras på dessa via mjukvaran.

nzxt_h700i-18.jpg
nzxt_h700i-19.jpg
nzxt_h700i-21.jpg

Chassit kommer bestyckad med en förmonterad RGB-list i taket, där sladden till denna är fördragen och inkopplad till den tidigare nämnda kopplingslådan. I ändan av listen finns en förlängningskontakt för påkoppling av den lösa ljuslisten som företaget skickar med, vilken kan placeras i valfri position inuti chassit.

nzxt_h700i-16.jpg
nzxt_h700i-20.jpg

Ventilationsmässigt finns det förhållandevis gott om utrymme för radiatorer i H700i. I framkant finns det utrymme för modeller i storleksklasserna 360 samt 280 mm, där tjockleken på dessa behöver hålla sig inom 60 mm. Likaså ryms antingen en 360 eller 280 mm-radiator i taket, dock med en maximal tjocklek på 30 mm.

nzxt_h700i-22.jpg
nzxt_h700i-23.jpg
nzxt_h700i-25.jpg
nzxt_h700i-26.jpg

Baksidan av moderkortsplåten har ett varierande utrymme för kabeldragning som sträcker sig mellan 18 och 22 mm. För att underlätta hanteringen av kablar har NZXT byggt in ett minst sagt intressant system av kabelrännor på strategiska platser i chassit, där dessa är bestyckade med kardborrband. Den som inte önskar att använda sig av rännorna kan även välja att skruva bort dessa.

nzxt_h700i-26.jpg

Monteringspunkten för nätaggregatet återfinns i chassits botten, där sval luft kan plockas in utifrån via utstansade ventilationshål i underkant. Här finns plats för ordentliga doningar, där enheter med längder upp till 220 mm ryms.

nzxt_h700i-27.jpg
nzxt_h700i-28.jpg

Chassits primära lagringsbur är flyttbar i sidled och huserar totalt två lagringsvaggor för antingen 3,5- eller 2,5-tumsenheter. Här stöter vi även på ett ytterst konstigt designbeslut, där mekaniska hårddiskar ska monteras stumt mot metallen utan någon form av vibrationsdämpning – något som annars alltid brukar vara standard på chassin i den här prisklassen.

nzxt_h700i-29.jpg

På baksidan av moderkortsplåten syns de två sista lagringsplatserna. Det rör sig om två separata vaggor, där dessa kan husera varsin 2,5-tumsenhet.

50

Kommande Intel-processor med 8 kärnor och 16 trådar hittar ut på webben

En ny processor från Intel skymtas nu i resultat från prestandatestet 3D Mark. Det handlar om en icke-lanserad modell med 8 kärnor och 16 trådar. Läs mer

8

Galleriet: Medlem bygger kombinerat soffbord och dator

Medlemmen "GlassGamer" visar bygget med samma namn, där denne har byggt in en kraftfull speldator i sitt soffbord. Läs mer

8

Thermaltake lanserar chassit View 37

Thermaltake följer trenden på chassimarknaden och presenterar nu modellen View 37, där fokus ligger på en öppen huvudkammare och en välvd sidopanel. Läs mer

10

Futuremark implementerar stöd för DirectX Raytracing i 3D Mark

Efter avtäckandet av Nvidias RTX och Microsofts DirectX Raytracing meddelar nu Futuremark att 3D Mark får stöd för det sistnämnda. Detta ska implementeras i en ny version under 2018. Läs mer

50

AMD bekräftar och förbereder åtgärder mot tidigare rapporterade säkerhetshål

En vecka efter att säkerhetshål rapporterats i utvalda processorer och styrkretsar från AMD meddelar företaget att de kommer att åtgärda dessa med framtida uppdateringar. Läs mer

24

Sea of Thieves med SweClockers

Ahoy, yarr! Så klart vi spelar Sea of Thieves. Än så länge tycker vi det är roligt, och givetvis vill vi dela med oss av nyhetens behag. Därför, stream! Läs mer

9

Test: Cooler Master Masterliquid ML240L RGB

Processorkylare är tillbaka i testlabbet och först ut är en sluten vattenkylare från Cooler Master. Häng med för en genomgång av Masterliquid ML240L RGB. Läs mer

3

Nvidia släpper drivrutin för Sea of Thieves

I samband med lanseringen av Rares piratspel Sea of Thieves släpper nu Nvidia en ny drivrutin, som i vanlig ordning kommer med optimeringar för speltiteln. Läs mer

38

Nimbus Data presenterar SSD-enhet med 100 TB lagring

Tillverkaren Nimbus Data avtäcker nu världens största SSD-enhet, vilken kommer med 100 TB lagringsutrymme i formfaktorn 3,5-tum och ansluts via SATA. Läs mer

23

Microsoft avtäcker grafikgränssnittet DirectX Raytracing

Under GDC presenterar Microsoft en påbyggnad till grafikgränssnittet DirectX 12, vilken ska möjliggöra utvecklare att använda ray tracing för bland annat skuggor och reflektioner i spel. Läs mer

34

Forumet: Medlem bjuder in till SweClockers-kväll i Västerås

Medlemmen "Stefflo" föreslår en träff för SweClockers medlemmar i Västerås. Är du intresserad? Gå in i forumtråden och anmäl intresse! Läs mer

41

Sisoftware publicerar prestandasiffror för AMD Ryzen 7 2700X och Ryzen 5 2600

Ett numera borttaget test på Sisoftwares webbplats skvallrar om prestandan för kommande Ryzen-modeller, samt bekräftar klockfrekvenser och TDP-värden. Läs mer