NZXT H700i

NZXT äntrar testlabbet med sitt nya flaggskeppschassi H700i, där det bjuds på bland annat ett intressant nytänk för kabeldragning samt en mjukvarubaserad fläkt- och ljuskontroller.

NZXT H700i

nzxt_h700i-1.jpg

Egenskap

Värde

Typ

Miditower

Formfaktor

ATX, Micro ATX, Mini-ITX

Dimensioner (B×H×D)

230 × 516 × 494 mm

Vikt

12,27 kg

Material

Stål, plast

3,5”-platser

2 st.

2,5”-platser

7 st. (2 st. använder samma vagga som 3,5”)

Fläktplatser

5 st. 120/140 mm, 2 st. 120 mm

Inkluderade fläktar

1 st. Aer F140 140 mm, 3 st. Aer F120 120 mm

Platser för expansionskort

7 st.

Anslutningar

2 st. USB 3.0, 2 st. USB 2.0, ljud

Nätaggregat

Ej inkluderat

Pris

NZXT H700i är den största modellen i företagets uppfräschade H-serie av chassin. Serien består även av nykomlingarna H400i samt H200i, där dessa är anpassade efter de mindre formfaktorerna Micro ATX respektive Mini ITX. Testexemplaret som landat i testlabbet har ett färgtema som går i svart med röda accenter, men modellen finns även i ett flertal andra färgteman, däribland ett helsvart utförande.

nzxt_h700i-2.jpg
nzxt_h700i-3.jpg
nzxt_h700i-4.jpg

Med H700i fortsätter NZXT sin trend med att använda sig av stålpaneler på chassits utsida, vilket ger ett påkostat och rent utseende. Modellens frontpanel kommer i ett helt slätt utförande med en blästrad matt finish, där snabbfästen gör denna enkel att plocka bort. Bakom panelen återfinns ett magnetbestyckat dammfilter, vilket i sin tur täcker tre förmonterade 120 mm-fläktar.

nzxt_h700i-7.jpg

De lättåtkomliga anslutningarna återfinns i främre delen av chassits topp. Dessa utgörs av dubbla USB 3.0-anslutningar, dubbla USB 2.0 samt in- och utgångar för ljud. Här syns även chassits strömknapp som även fungerar som strömindikator.

nzxt_h700i-5.jpg
nzxt_h700i-10.jpg

I bakkant syns en förmonterad 140 mm-fläkt, där denna går att justera i höjdled. Längre ner återfinns sju expansionsplatser för instickskort, vilket är standard för ATX-formfaktorn. Bredvid expansionsplatserna finns en utstansad skåra som kan användas för montering av exempelvis vattenreservoarer.

Nätaggregatsmonteringen sker i vanlig ordning i chassits botten, där fläkten placerats nedåt för att kunna suga in sval luft genom ventilationsöppningen i botten. För att undvika dammuppbyggnad har företaget bestyckat insuget i botten med ett löstagbart dammfilter som är åtkomligt bakifrån.

nzxt_h700i-9.jpg
nzxt_h700i-8.jpg

Chassits topp kommer i samma utförande som frontpanelen och kan lossas med ett enkelt knyck. Under denna finns en löstagbar monteringsram som kan husera antingen tre 120 mm-fläktar alternativt två 140 mm-diton. Ovanpå detta öppnas det upp för radiatormontering i storleksklasserna 280 mm samt 360 mm.

nzxt_h700i-6.jpg

Inget modernt chassi är komplett utan en sidopanel av härdat glas (eller hur var det nu?). För H700i innebär detta en glasskiva med en tjocklek på 4 mm som täcker den vänstra sidan av chassit. Skivan är svagt tonad och hålls på plats med fyra tumskruvar.

nzxt_h700i-11.jpg
nzxt_h700i-12.jpg

Med sidan avtagen möts vi av en välbekant layout på insidan, där en helt öppen huvudkammare, utan vare sig lagringsburar eller 5,25-tumsplatser, ackompanjeras av en separat kammare för nätaggregatet i botten. Plats finns för moderkort upp till formfaktorn ATX, grafikkort med längder upp till 413 mm samt processorkylare med höjder upp till 185 mm.

nzxt_h700i-13.jpg
nzxt_h700i-14.jpg

Höljet till bottenkammaren är perforerat, vilket innebär att användaren kan vända nätaggregatet med fläkten pekandes uppåt om så önskas. Ovanpå höljet återfinns två separata vaggor för 2,5-tumsenheter medan ytterligare en sådan vagga finns att hitta på framsidan av höljet.

nzxt_h700i-15.jpg

I den främre delen av huvudkammaren löper det en täckplåt vertikalt, där denna är bockad inåt för att dölja de primära genomdragningshålen – något som potentiellt kan ge en mer estetiskt tilltalande kabeldragning. Täckplåten är även bestyckad med en utstansad skåra som kan användas för att montera vattenreservoarer.

nzxt_h700i-17.jpg

Bakom den övre delen av täckplåten återfinns en kopplingslåda som ansluts via en intern USB-kontakt för att möjliggöra mjukvarubaserad styrning av fläktar samt belysning. Här kan totalt nio fläktar kopplas in, där styrningen sker i grupper om tre. Ovanpå detta finns det uttag för LED-lister av RGB-typ, vilket innebär att färgnyans och ljusstyrka kan regleras på dessa via mjukvaran.

nzxt_h700i-18.jpg
nzxt_h700i-19.jpg
nzxt_h700i-21.jpg

Chassit kommer bestyckad med en förmonterad RGB-list i taket, där sladden till denna är fördragen och inkopplad till den tidigare nämnda kopplingslådan. I ändan av listen finns en förlängningskontakt för påkoppling av den lösa ljuslisten som företaget skickar med, vilken kan placeras i valfri position inuti chassit.

nzxt_h700i-16.jpg
nzxt_h700i-20.jpg

Ventilationsmässigt finns det förhållandevis gott om utrymme för radiatorer i H700i. I framkant finns det utrymme för modeller i storleksklasserna 360 samt 280 mm, där tjockleken på dessa behöver hålla sig inom 60 mm. Likaså ryms antingen en 360 eller 280 mm-radiator i taket, dock med en maximal tjocklek på 30 mm.

nzxt_h700i-22.jpg
nzxt_h700i-23.jpg
nzxt_h700i-25.jpg
nzxt_h700i-26.jpg

Baksidan av moderkortsplåten har ett varierande utrymme för kabeldragning som sträcker sig mellan 18 och 22 mm. För att underlätta hanteringen av kablar har NZXT byggt in ett minst sagt intressant system av kabelrännor på strategiska platser i chassit, där dessa är bestyckade med kardborrband. Den som inte önskar att använda sig av rännorna kan även välja att skruva bort dessa.

nzxt_h700i-26.jpg

Monteringspunkten för nätaggregatet återfinns i chassits botten, där sval luft kan plockas in utifrån via utstansade ventilationshål i underkant. Här finns plats för ordentliga doningar, där enheter med längder upp till 220 mm ryms.

nzxt_h700i-27.jpg
nzxt_h700i-28.jpg

Chassits primära lagringsbur är flyttbar i sidled och huserar totalt två lagringsvaggor för antingen 3,5- eller 2,5-tumsenheter. Här stöter vi även på ett ytterst konstigt designbeslut, där mekaniska hårddiskar ska monteras stumt mot metallen utan någon form av vibrationsdämpning – något som annars alltid brukar vara standard på chassin i den här prisklassen.

nzxt_h700i-29.jpg

På baksidan av moderkortsplåten syns de två sista lagringsplatserna. Det rör sig om två separata vaggor, där dessa kan husera varsin 2,5-tumsenhet.

1

SweClockers följer med bakom kulisserna på Dreamhacks Counter Strike-turnering

Dreamhack är inte bara en LAN-fest utan också centrum för ett flertal tävlingar i e-sport. SweClockers tar tillfället i akt och kikar in bakom kulisserna på CS:GO-tävlingen. Läs mer

4

Svåra frågor om spelen på E3-mässan i förra veckans quiz

Som avslutning på den traditionsenliga spelveckan på E3 bjöd SweClockers på frågesport om mässan, och endast 26 deltagare lyckades få alla rätt. Läs mer

38

World of Warcraft Classic baseras på Patch 1.12: Drums of War

Månader av spekulationer når vägs ände när Blizzard beslutar sig för att World of Warcraft Classic ska baseras på Patch 1.12, som anses leverera den med kompletta klassiska upplevelsen. Läs mer

24

Microsoft vill se högre bildfrekvenser med nästa generations Xbox

Från att tidigare ha tonat ned betydelsen av högre bildfrekvenser i spel kovänder Xbox-chefen Phil Spencer och uttrycker det som en hög prioritet för nästa generation. Läs mer

5

Intervju – Pete Hines om Fallout 76 och framtiden

Bland godbitarna från E3 finns en intervju med Bethesdas Pete Hines – mannen som drar i trådarna runt när, var och hur företaget kommunicerar om kommande spel. Läs mer

32

Microsoft: "Vi respekterade inte PC-spelare"

I intervju under E3 2018 frågas Xbox-chefen Phil Spencer ut om framtiden för integrationen mellan Xbox och PC, och passar då på att erkänna tidigare bristande uppmärksamhet för PC-spelare. Läs mer

20

Mastodontbygget Mahogny Desk har landat på Dreamhack Summer 2018

I nära fyra år har Wilhelm "Khezan//Husky Bongs" Bäckmans massiva datorbord synts i forumet. SweClockers tittar närmare på bygget och pratar med dess skapare. Läs mer

27

Beigea datorer och lavalampor när Dreamhack-besökare reser tillbaka i tiden

Bland de spelsugna besökarna på Dreamhack Summer 2018 träffar SweClockers en trio besökare med skärmar, datorer och kläder hämtade direkt från 90-talet. Läs mer

22

SweClockers kikar på tekniken bakom Com Hems rekordsnabba internetanslutning

Dreamhack Summer 2018 öppnades med världsrekord i anslutningshastighet signerat Com Hem och Dreamhack. SweClockers får en pratstund med Emil från Com Hem. Läs mer

43

Dreamhack och Com Hem slår världsrekord med internetanslutning på 1,6 Tbit/s

Tillsammans med Dreamhack och Com Hem får SweClockers vara med och presentera nytt världsrekord i internetanslutning på 1,6 Tbit/s, som äger rum under Dreamhack Summer 2018. Läs mer

12

SweClockers på plats för Dreamhack Summer 2018 – sommar, sol och Billys pan pizza

Äntligen dags för LAN och festival i Jönköping! SweClockers finns på plats för allmänt häng, Casemod Championship och en än så länge hemlig extrakaramell. Läs mer