NZXT H700i

NZXT äntrar testlabbet med sitt nya flaggskeppschassi H700i, där det bjuds på bland annat ett intressant nytänk för kabeldragning samt en mjukvarubaserad fläkt- och ljuskontroller.

NZXT H700i

nzxt_h700i-1.jpg

Egenskap

Värde

Typ

Miditower

Formfaktor

ATX, Micro ATX, Mini-ITX

Dimensioner (B×H×D)

230 × 516 × 494 mm

Vikt

12,27 kg

Material

Stål, plast

3,5”-platser

2 st.

2,5”-platser

7 st. (2 st. använder samma vagga som 3,5”)

Fläktplatser

5 st. 120/140 mm, 2 st. 120 mm

Inkluderade fläktar

1 st. Aer F140 140 mm, 3 st. Aer F120 120 mm

Platser för expansionskort

7 st.

Anslutningar

2 st. USB 3.0, 2 st. USB 2.0, ljud

Nätaggregat

Ej inkluderat

Pris

NZXT H700i är den största modellen i företagets uppfräschade H-serie av chassin. Serien består även av nykomlingarna H400i samt H200i, där dessa är anpassade efter de mindre formfaktorerna Micro ATX respektive Mini ITX. Testexemplaret som landat i testlabbet har ett färgtema som går i svart med röda accenter, men modellen finns även i ett flertal andra färgteman, däribland ett helsvart utförande.

nzxt_h700i-2.jpg
nzxt_h700i-3.jpg
nzxt_h700i-4.jpg

Med H700i fortsätter NZXT sin trend med att använda sig av stålpaneler på chassits utsida, vilket ger ett påkostat och rent utseende. Modellens frontpanel kommer i ett helt slätt utförande med en blästrad matt finish, där snabbfästen gör denna enkel att plocka bort. Bakom panelen återfinns ett magnetbestyckat dammfilter, vilket i sin tur täcker tre förmonterade 120 mm-fläktar.

nzxt_h700i-7.jpg

De lättåtkomliga anslutningarna återfinns i främre delen av chassits topp. Dessa utgörs av dubbla USB 3.0-anslutningar, dubbla USB 2.0 samt in- och utgångar för ljud. Här syns även chassits strömknapp som även fungerar som strömindikator.

nzxt_h700i-5.jpg
nzxt_h700i-10.jpg

I bakkant syns en förmonterad 140 mm-fläkt, där denna går att justera i höjdled. Längre ner återfinns sju expansionsplatser för instickskort, vilket är standard för ATX-formfaktorn. Bredvid expansionsplatserna finns en utstansad skåra som kan användas för montering av exempelvis vattenreservoarer.

Nätaggregatsmonteringen sker i vanlig ordning i chassits botten, där fläkten placerats nedåt för att kunna suga in sval luft genom ventilationsöppningen i botten. För att undvika dammuppbyggnad har företaget bestyckat insuget i botten med ett löstagbart dammfilter som är åtkomligt bakifrån.

nzxt_h700i-9.jpg
nzxt_h700i-8.jpg

Chassits topp kommer i samma utförande som frontpanelen och kan lossas med ett enkelt knyck. Under denna finns en löstagbar monteringsram som kan husera antingen tre 120 mm-fläktar alternativt två 140 mm-diton. Ovanpå detta öppnas det upp för radiatormontering i storleksklasserna 280 mm samt 360 mm.

nzxt_h700i-6.jpg

Inget modernt chassi är komplett utan en sidopanel av härdat glas (eller hur var det nu?). För H700i innebär detta en glasskiva med en tjocklek på 4 mm som täcker den vänstra sidan av chassit. Skivan är svagt tonad och hålls på plats med fyra tumskruvar.

nzxt_h700i-11.jpg
nzxt_h700i-12.jpg

Med sidan avtagen möts vi av en välbekant layout på insidan, där en helt öppen huvudkammare, utan vare sig lagringsburar eller 5,25-tumsplatser, ackompanjeras av en separat kammare för nätaggregatet i botten. Plats finns för moderkort upp till formfaktorn ATX, grafikkort med längder upp till 413 mm samt processorkylare med höjder upp till 185 mm.

nzxt_h700i-13.jpg
nzxt_h700i-14.jpg

Höljet till bottenkammaren är perforerat, vilket innebär att användaren kan vända nätaggregatet med fläkten pekandes uppåt om så önskas. Ovanpå höljet återfinns två separata vaggor för 2,5-tumsenheter medan ytterligare en sådan vagga finns att hitta på framsidan av höljet.

nzxt_h700i-15.jpg

I den främre delen av huvudkammaren löper det en täckplåt vertikalt, där denna är bockad inåt för att dölja de primära genomdragningshålen – något som potentiellt kan ge en mer estetiskt tilltalande kabeldragning. Täckplåten är även bestyckad med en utstansad skåra som kan användas för att montera vattenreservoarer.

nzxt_h700i-17.jpg

Bakom den övre delen av täckplåten återfinns en kopplingslåda som ansluts via en intern USB-kontakt för att möjliggöra mjukvarubaserad styrning av fläktar samt belysning. Här kan totalt nio fläktar kopplas in, där styrningen sker i grupper om tre. Ovanpå detta finns det uttag för LED-lister av RGB-typ, vilket innebär att färgnyans och ljusstyrka kan regleras på dessa via mjukvaran.

nzxt_h700i-18.jpg
nzxt_h700i-19.jpg
nzxt_h700i-21.jpg

Chassit kommer bestyckad med en förmonterad RGB-list i taket, där sladden till denna är fördragen och inkopplad till den tidigare nämnda kopplingslådan. I ändan av listen finns en förlängningskontakt för påkoppling av den lösa ljuslisten som företaget skickar med, vilken kan placeras i valfri position inuti chassit.

nzxt_h700i-16.jpg
nzxt_h700i-20.jpg

Ventilationsmässigt finns det förhållandevis gott om utrymme för radiatorer i H700i. I framkant finns det utrymme för modeller i storleksklasserna 360 samt 280 mm, där tjockleken på dessa behöver hålla sig inom 60 mm. Likaså ryms antingen en 360 eller 280 mm-radiator i taket, dock med en maximal tjocklek på 30 mm.

nzxt_h700i-22.jpg
nzxt_h700i-23.jpg
nzxt_h700i-25.jpg
nzxt_h700i-26.jpg

Baksidan av moderkortsplåten har ett varierande utrymme för kabeldragning som sträcker sig mellan 18 och 22 mm. För att underlätta hanteringen av kablar har NZXT byggt in ett minst sagt intressant system av kabelrännor på strategiska platser i chassit, där dessa är bestyckade med kardborrband. Den som inte önskar att använda sig av rännorna kan även välja att skruva bort dessa.

nzxt_h700i-26.jpg

Monteringspunkten för nätaggregatet återfinns i chassits botten, där sval luft kan plockas in utifrån via utstansade ventilationshål i underkant. Här finns plats för ordentliga doningar, där enheter med längder upp till 220 mm ryms.

nzxt_h700i-27.jpg
nzxt_h700i-28.jpg

Chassits primära lagringsbur är flyttbar i sidled och huserar totalt två lagringsvaggor för antingen 3,5- eller 2,5-tumsenheter. Här stöter vi även på ett ytterst konstigt designbeslut, där mekaniska hårddiskar ska monteras stumt mot metallen utan någon form av vibrationsdämpning – något som annars alltid brukar vara standard på chassin i den här prisklassen.

nzxt_h700i-29.jpg

På baksidan av moderkortsplåten syns de två sista lagringsplatserna. Det rör sig om två separata vaggor, där dessa kan husera varsin 2,5-tumsenhet.

28

Teknikstund: PPI och dot pitch – strukturerna som avgör hur skärmen upplevs

Är en 27-tums 1 920 × 1 080-skärm alldeles för pixlig att använda? Svaret är kanske. Teoretiska mått som PPI och dot pitch fungerar som ett finger i vinden men inte mer. Läs mer

7

Testpilot: Chieftec Scorpion II – rymligt chassi med påkostad RGB-belysning

I Chieftec Scorpion II skapar härdat glas och fyra RGB-belysta fläktar ett samspel som resulterar i ett iögonfallande chassi. Testpiloten Björn Endre kikar närmare. Läs mer

52

Forumet: Snart dags för Steams vinterrea – diskutera och tipsa i tråden

Den 20 december börjar Steams årliga vinterrea. Har du några spel du håller ögonen på eller bara något du vill tipsa om? Gå in i forumtråden och dela med dig! Läs mer

145

Telia förlorar mot Copyswede – tvingas betala 107 miljoner kronor

Tingsrätten går på Copyswedes linje och dömer Telia till att betala 107 miljoner kronor i privatkopieringsersättning. Det avser Iphone-enheter som sålts i Sverige mellan år 2009 och 2016. Läs mer

33

Nvidia Geforce RTX 2060 – specifikationer, rykten och bilder

Allt mer pekar mot att Nvidia inleder år 2019 med lanseringen av Geforce RTX 2060. Inför detta samlar SweClockers rykten om specifikationer för modellen. Läs mer

Intel Core i7-9700K och Z390-moderkort från Asus till grymt paketpris hos Webhallen

Bakom den artonde luckan rear Webhallen ett kraftfullt uppgraderingspaket. Paketet består av Intels åttakärniga Core i7-9700K och det påkostade moderkortet ROG Strix Z390-F Gaming från Asus. Läs mer

107

Forumet: Planerade köp till mellandagsrean

Efter Black Friday och julhandeln kommer mellandagsrean. Planerar du redan vad som ska inhandlas och har en önskelista på saker du hoppas ska prisdumpas? Diskutera! Läs mer

I samarbete med MSI
77

Guide: Överklockning av grafikkort med MSI Afterburner

Att klämma fram mer prestanda behöver inte vara svårt. Med verktyg som MSI Afterburner kan vem som helst överklocka sitt grafikkort med några enkla handgrepp. Läs mer

51

Nintendo slutar tillverka NES och SNES Classic Edition

Nintendos satsning med klassiska spelkonsoler i krympt format har nått vägs ände, då de enheter som finns ute i handeln idag blir de sista som tillverkas. Läs mer

I samarbete med Komplett
88

Passa på att rösta om Kompletts nya skrivbordsbakgrund

Efter hård gallring har Komplett utsett tre finalister som kandiderar till att bli butikens nya skrivbordsbakgrund. Nu är det upp till medlemmarna att fälla avgörandet. Läs mer

39

AMD:s chef för Radeon Technologies Group lämnar företaget

För andra gången på ett år slutar en ledare på AMD:s grafikdivision Radeon Technologies Group, då Mike Rayfield nu går. I väntan på en ersättare kliver ingenjören David Wang in tillfälligt. Läs mer

51

Nvidias Geforce RTX 2060 i antågande – får 6 GB GDDR6

Inför nästa års lanseringen av grafikarkitekturen Turing för mellanklassen skickar Nvidia ut marknadsföringsmaterial för RTX 2060 till partnertillverkare. Läs mer