Invändigt

Givetvis tas även tillfället i akt att öppna upp Steelseries Rival 600 för att kika på hur innandömet är konstruerat, samt att se hur väl det går att plocka av gliddynorna och återapplicera dem. Med det sagt rotas mejseln fram och gliddynorna åker av.

Rival600_Inside-1.jpg

För att kunna öppna upp Rival 600 behövs det lossas på fyra skruvar, där samtliga sitter under gliddynorna. Två stycken gömmer sig under den större i den främre delen, medan resterande två sitter under varsin dyna i bakkant.

Rival600_Inside-2.jpg
Rival600_Inside-3.jpg

När konstruktionen kan delas tar det fortfarande stopp tämligen omgående på grund av tre kablar. En av dessa går in i ett av de två kretskort som sitter i det övre locket, medan de två bandkablarna går till de RGB-berikade listerna. Med alla kablar lossade går det att dela på konstruktionen ordentligt.

Rival600_Inside-4.jpg

Bottendelen huserar huvudsakliga kretskortet som är väldigt smalt i mitten på grund av konstruktionen med sidopanelerna med vikterna på insidan. Kortet sitter på plats med hjälp av tre skruvar i själva kretskortet, samt att en plastdel på vänstra sidan håller kortet på plats med ytterligare en skruv.

Rival600_Inside-5.jpg

Någorlunda i mitten av kretskortet sitter den optiska sensorn från Pixart, vilken för en gångs skull är markerad med namnet, som i det här fallet är Truemove 3+, och inte siffrorna som ges av Pixart själva. Strax nedanför detta sitter 32-bitars ARM-processorn som tar hand om all signal från sensorer och brytare.

Rival600_Inside-6.jpg

På tal om brytare använder sig Steelseries av egenutvecklade sådana med blå markering, där tidigare har varit orange eller vita. Brytarna är specificerade för att klara 60 miljoner knapptryck.

Rival600_Inside-7.jpg

På undersidan av kretskortet syns framför allt linsen till Truemove 3+-sensorn. Ovanför detta sitter den andra sensorn som är till för lift-off-avståndet och är betydligt mindre i storlek ställt mot Pixart-sensorn, vilken inte är helt oväntat när den enbart har en uppgift.

Rival600_Inside-8.jpg
Rival600_Inside-10.jpg

Vidare till den övre delen av konstruktionen består denna av två olika kretskort, vilka är fyllda med komponenter. Kortet högst upp i skalet är bestyckat med sidoknapparna för fram och bak i bland annat webbläsaren. På andra sidan kortet, osynlig när monterad, hittas knappen för DPI-väljaren. Samtliga brytare kommer från tillverkaren TTC.

Rival600_Inside-9.jpg

Det sista kretskortet i musen ansvarar för den mekaniska avläsaren för rullhjulet med tillhörande brytare, samt TTC-brytaren för extraknappen på vänstra sidan. Kortet kopplas ihop med huvudkortet med hjälp av åtta fasta pins på andra sidan, som hamnar på plats när plastkåporna slås ihop.

Rival600_Light-1.jpg

Efter att ha löst pusslet med alla olika kretskort skruvas Steelseries Rival 600 ihop igen och gliddynorna åker på. Dynorna sattes på en plan yta när de inte användes och var därmed enkla att klistra fast under musen igen utan någon märkbar deformation.