Sammanfattning

De senaste åren har danska Steelseries utökat Rival-familjen ordentligt med allt ifrån budgetmodeller till flaggskepp. Bortsett från Rival 110 delar resterande pekdon liknande formgivning, och är ergonomiskt formade för högerhänta.

Steelseries Rival 600 och dess dubbla uppsättning sensorer ska ge felfri avläsning varje gång musen lyfts upp och placeras om på en annan del av musmattan. Detta låter den huvudsakliga sensorn fokusera på avläsning helt och hållet, samtidigt som den sekundära håller koll på lift-off och stänger av sensorn när det behövs.

Rival600_Light-4.jpg

Under hela testperioden blev det aldrig några konstiga avläsningar när musen lyfts upp, men samtidigt är det ett extremt ovanligt problem som sällan dyker upp. Även när den ställs mot Logitech G900 Chaos Spectrum syns det inga enorma skillnader, där båda utfördes helt för hand.

Rent formmässigt är den väldigt bekväm för undertecknad, där greppytorna på sidorna var lite knepiga i början. Om händerna är kalla kunde pekdonet glida ur händerna och behövdes mer kraft för att få ordentligt grepp. Efter en del användning har ytorna ruggats upp och ökat i greppförmåga trots kalla händer.

Rival_600-4.jpg

Sensorn Truemove 3+ imponerar först och främst genom otroligt träffsäkra DPI-värden. Sett till precision hamnar den bland toppmodellerna med Pixart PMW 3360, vilken är ett helt godkänt betyg. Sensorn har fungerat helt som väntat och önskat under hela test perioden.

Som tidigare nämnt kan belysningen styras av andra applikationer och spel, något som är lite onödigt i slutändan. Personligen används handgreppet palm grip vilket då täcker samtliga RGB-zoner, och vi måste då ta bort handen för att se något som skärmbilden redan kan göra. Med det sagt är det en rolig effekt för en del, om än något onödig.

Steelseries Rival 600 erbjuder mycket funktionalitet och en del modularitet, som ihop med formen gör spelmusen till en väldigt trevlig sådan. En specifik sensor för lift-off-avståndet är en intressant funktion ger mer säkerhet för avläsningen. Steelseries utforskar nya lösningar med Rival 600 utan att tumma på kvalitet eller komfort.

Dubbla sensorer och ergonomisk formgivning gör Steelseries Rival 600 till ett utmärkt val

Fördelar

  • Bekväm ergonomisk formgivning

  • Utmärkt optisk sensor

  • Extra sensor för Lift-Off-avståndet

  • Stabil och modulär konstruktion

  • Viktsystem

Nackdelar

  • Priset

Cirkapris vid publicering: 849 kronor
Lägsta pris: