Sammanfattning

Sakta men säkert börjar trådlösa produkter få sin plats i spelsammanhang, och även e-sportspelare har börjat lägga kabel åt sidan för mer rörlig frihet. Logitech drog igång en riktig batalj mellan tillverkare ihop med lanseringen av G900 Chaos Spectrum som bevisade att trådlösa spelmöss är ett alternativ att räkna med.

Logitech_G305-34.jpg

Med G305 Lightspeed tar bolaget ytterligare ett steg där nya optiska sensorn Hero är en stor del av framgången. Med en betydligt mer strömsnål sensor kan användaren spela konstant i 250 timmar innan det är dags att byta batteri. Undertecknad införskaffade även ett litiumbatteri vilket drar ner vikten och ökar livslängden.

Resultatet blev en trådlös spelmus på bara 86 gram med litiumbatteriet, vilken är första gången en högpresterande trådlös spelmus har en sådan låg vikt. Låg vikt kan ofta betyda kompromisser i byggkvalitet, men det är inget som märks av på G305 Lightspeed som har en stabil och gedigen konstruktion.

Sett till prestandan märks ingen skillnad mellan den strömsnåla sensorn Hero och omtyckta Pixart PMW 3360 som sitter i min vardagliga Logitech G Pro med samma form. Övergången var därför väldigt enkel och det som märktes var mer rörlighet utan en kabel som vid få tillfällen kunde dra åt.

Logitech_G305-1.jpg

Trots vikten och den utmärkta sensorn faller mycket på formgivningen och storleken, vilken kan vara avgörande för många oavsett hur bra musen är i övrigt. Själv gillar jag ambidexter form och denna är strax ovanför gränsen till för liten, så det är viktigt att testa musen innan det är dags för ett köp.

Sammanfattningsvis är det en otroligt lätt mus med utmärkt batteritid och trådlös anslutning. Logitech fortsätter att sätta ribban för trådlös kringutrustning och för ett pris på 650 kronor hamnar modellen långt under många trådade konkurrenter med sämre specifikationer. Bra gjort Logitech.

Logitech G305 Lightspeed sätter en ny standard för trådlösa möss.

Fördelar

  • Bekväm ergonomisk formgivning

  • Utmärkt optisk sensor

  • Bra rullhjul

  • Lång batteritid

  • Konkurrenskraftigt pris

  • Otroligt låg vikt

Nackdelar

  • Inga märkbara

Nämnvärt

  • Kan vara för liten för vissa

Cirkapris vid publicering: 650 kronor
Lägsta pris: