Speltest: Battlefield 1

Egenskap

Värde

Titel

Battlefield 1

Utvecklare

EA DICE

Genre

FPS

Lanseringsdatum

2016-10-21

Systemkrav

  • Intel Core i5-6600K, AMD FX-6350 eller bättre

  • Radeon HD 7850, Geforce GTX 660

  • 8 GB RAM

Testinställningar

Fördefinerade "Ultra" (1920), Fördefinerade "Medium" (1280)

Svenska spelstudion DICE är mest kända för Battlefield-serien, där det senaste utspelar sig under en alternativ variant av första världskriget. Under huven arbetar den välanvända och numera väloptimerade Frostbite-motorn, vilken bjuder på gott om ögongodis för relativt lite prestanda.

Slingan som används är en del av enspelarkampanjen där en del soldater har hamnat bakom fiendelinjen och ska ta sig hem med hjälp av pansarfordonet de själva har döpt till Black Bessy.

Svenska speltiteln Battlefield 1 är en av få spel som kan nyttja fler än fyra kärnor och trådar, men som synes enbart till en viss gräns. Samtliga Ryzen Threadripper hamnar längst ned i tabellen och har en bit att klättra för att nå HEDT-modellerna från Intel, som vanligtvis är något starkare i spel än AMD.

I den högre inställningen är Ryzen Threadripper-modellerna kvar på sina positioner. Nämnvärt är att även 18-kärniga Core i9-7980XE visar svårigheter med att putta ut mängder av bildrutor och får se sig slagen av Core i9-7900X.