Sammanfattning

Att tillverkare släpper nya revisioner av sina produkter hör inte till ovanligheterna, och speciellt inte för Corsair som historiskt sett gillar att hålla kvar vid samma modellnamn under ett flertal år med varierande plattformar på insidan. Med en topptestad nätaggregatsserie som RMx, som idag kanske är Sveriges populäraste enheter, är det därför viktigt att se att den uppdaterade versionen håller måttet.

rm750x_2018-15.jpg

Lyckligtvis fortsätter Corsair att hålla en riktig hög nivå på årets upplaga av RMx-enheterna – och skam vore väl annat på en serie med så högt ansett rykte. Modellen på 750 W vi testar här idag erbjuder riktigt trevlig elektrisk prestanda med råstabil spänningsreglering, extremt låga rippelvärden och hög verkningsgrad.

Bland nyheterna syns en något uppgraderad kabeluppsättning samt ett grundare skal för enheterna i de övre effektklasserna, där det sistnämnda är väldigt välkommet för användning ihop med kompakta chassilösningar. Den minskade volymen inuti enheten tycks heller inte göra något negativt intryck på ljudnivån, då fläkten har en väldigt snäll hastighetskurva och håller sig passiv länge.

Sammanfattningsvis finns det egentligen inget dåligt att säga om Corsairs uppdaterade enhet RM750x. Serien fortsätter erbjuda riktigt bra prestanda vid rätt prispunkt samtidigt som en generös garantitid på 10 år säkrar investeringen för framtiden. Tillsammans med Seasonics Focus Plus Gold 750 W är Corsairs nytillskott utan tvekan ett toppval i klassen.

Årets upplaga av Corsair RM750x fortsätter att vara ett toppval i prisklassen, med grym elektrisk prestanda och tyst drift

Fördelar

  • Extremt stabil spänningsreglering

  • Rippelvärden i världsklass

  • Väldigt hög verkningsgrad

  • Bra anslutningsmöjligheter

  • Semipassivt och tyst

  • Tio års garanti

Nackdelar

  • Inga nämnvärda

Pris vid publicering: 1 190 kronor
Lägsta pris: