Speltest: The Witcher 3

Egenskap

Värde

Titel

The Witcher 3: Wild Hunt

Utvecklare

CD Projekt Red

Genre

RPG

Lanseringsdatum

2015-05-19

Systemkrav

  • Intel Core i5-2500K, AMD Phenom II X4 940 eller bättre

  • Radeon R9 290, Geforce GTX 770

  • 6 GB RAM

Testinställningar

Fördefinerade "Ultra" (3840), Fördefinerade "Ultra" (2560), Fördefinerade "Ultra" (1920), Fördefinerade "Medium" (1280)

Geralt av Rivia är ute på ett tredje äventyr. Den här gången är uppgiften att finna adoptivdottern Cirilla, och skådeplatsen är de norra kungadömena mitt under brinnande krig. Extra krydda levereras genom grafikmotorn Red Engine 3 med stöd för en mängd smaskiga effekter.

SweClockers väljer att rida en testslinga genom gatorna i staden Novigrad. Det innebär hög CPU-belastning med många objekt, något som är ett önskvärt scenario för just processortester.

Med Geralt på äventyr och upplösningen på den lägre inställningen är två av Intels nykomlingar i topp. En bit längre ned hamnar Core i5-9600K, inklämd precis bakom i5-8600K.

Fler pixlar och högre inställningar förändrar egentligen inget alls. Den inbördes ordningen är mer eller mindre identisk, med två Core 9000-modeller i topp.

Ännu högre upplösning, och här är det tydligt att grafikkortet säger stopp. Två välbekanta nykomlingar ligger kvar i topp, men marginalerna nedåt har minskat avsevärt. Core i5-9600K klättrar någon position, men åter – marginalerna är små.

Vid 4K UHD är det grafikkortet som står för begränsningen mer eller mindre över hela brädet. Det innebär förhållandevis raka staplar med små skillnader mellan modellerna.