Sammanfattning

När det kommer till spelmöss är Steelseries och speciellt Rival ett välrenommerat namn och har den del förväntningar på sig när det kommer till komfort och prestanda. När bolaget lanserade Rival 600 i början av året tog serien ett bra kliv fram och fortsätter på framgången för Rival-pekdonen.

Med Rival 650 Wireless tar bolaget ett väldigt säkert kort och helt enkelt bara adderar trådlös teknik och batteri på den redan färdiga Rival 600-formen. Med det tillkommer några risker som bland annat högre vikt och betydligt prispådrag, två faktorer som verkligen kan avgöra ett köp av en spelmus.

Rival_650-10.jpg

Utan några extravikter väger Rival 650 Wireless in på 121 gram, vilken med trådlöst funktionalitet är lite på smärtgränsen för spelmöss. Däremot tycker undertecknad att pekdonet upplevs som lättare tack vare det utmärkta greppförmågan. Dock fungerar det enbart med en varm hand, då en kallare lätt tappar greppet.

Sett till prestanda går det verkligen inte att klaga på Rival 650 Wireless, precis som den trådade versionen. Den optiska sensorn Truemove 3+ funkar utmärkt ihop med den sekundära lift-off-sensorn. Nu bör det inte förväntas enorma förbättringar, utan fokus ligger på konsekventa avläsningar vid lyft och inga plötsliga avvikelser.

Rival_650-22.jpg

En oväntad detalj är musens viloläge som är betydligt djupare än konkurrenterna, och den måste väckas med ett knapptryck till skillnad från att helt enkelt röra runt musen för att få liv i pekdonet igen. Anledningen till detta är troligen längre batteritid och det är inte så stort problem när man känner till det, men fortfarande smått irriterande för undertecknad.

Personligen hamnar pekdonet väldigt bra i handen och inga problem märks även efter flera timmars spelande. Samma gäller även för knapparna och rullhjulet, där samtliga ger en bra återkoppling och tydliga klick. Nämnvärt är extraknappen på vänstra sidan som fortfarande är väldigt svår att nå utan byta handgrepp.

Med en prislapp runt 1 350 kronor placerar sig Rival 650 Wireless på samma nivå som många trådlösa konkurrenter, vilka samtliga har för- och nackdelar att tänka på. Det är mycket pengar för en spelmus, men med tanke på vad som erbjuds i paketet är det inte helt oskäligt.

Rival_650-19.jpg

Sammanfattningsvis är Steelseries Rival 650 Wireless verkligen en spelmus att ha i åtanke om trådlöst är på menyn. Pekdonet sticker ut med sina dubbla sensorer, hög komfort och inbyggt viktsystem. Till det hör även en trådlös teknik som fungerar precis som önskat och blir då ett intressant val för klassen.

Steelseries Rival 650 Wireless är en bekväm spelmus med utmärkt prestanda

Fördelar

  • Hög prestanda

  • Bra byggkvalitet

  • Inbyggt viktsystem

  • Separat sensor för Lift-Off-avstånd

Nackdelar

  • djupt viloläge

Cirkapris vid publicering: 1 349 kr
Lägsta pris: