Inledning

LG tar sin egen teknik och ger oss en ny spelskärm på marknaden. Nu är 144 Hz och 2 560 × 1 440 pixlar med IPS-panel något vi har studerat många gånger tidigare, så vad är nytt? Det som skiljer sig med Ultragear 27GL850 är att det är just LG:s egna paneler och inte någon av de den vanligare förekommande AHVA-panelerna från AU Optronics som ofta sitter i en premiumskärmarna.

LG_27GL850_intro_transp.png

Det LG tar med sig är den teknik de kallar "Nano IPS" som ger ett större färgomfång med inriktning på DCI-P3. Skärmen använder Adaptiv Sync 48–144 Hz i form av Displayport VESA Adaptive, här godkänd av både AMD (som Freesync) och Nvidia (som G-Sync Compatible) så att inget villigt och kapabelt grafikkort utelämnas.

Mer läsning om Ultragear 27GL850

► Guiden till menyer och bildinställningar hos 27GL850

Till ytterligare finesser finns HDR10-stöd. Annars är fokus och inriktning framför allt spel. Specifikationen om "1 ms" responstid är förstås ett marknadsföringsbudskap, ett sätt att meddela till köparen att skärmen är ”gaming”. Vi har tagit en närmare titt på eftersläpen och vi går även in på djupet kring rapporter om dåligt kontrastförhållande, IPS glow och blödande ljus i kanterna.