Funktion

Den stora nyheten på Cloud Flight S är att du kan ladda det trådlöst och det fungerar med vilken liggande Qi-laddare som helst. Varför bara liggande? Jo, sättet att ladda headsetet på är genom att ställa det upp på den vänstra öronkåpan. Laddning på den högra kåpan är inte möjligt. Den händige skulle säkert kunna palla upp detta headset så den laddar mot en stående laddare, men det kommer varken bli en snygg eller smidig lösning.

DSCF3794.jpeg

Som av en händelse producerar HyperX en Qi-laddare med det beskrivande namnet Chargeplay Base Qi Wireless Charger. Självklart rekommenderar de att du skaffar den. Den har två laddytor på 10 W vardera och på den står ditt headset stabilt och ger dig plats att ladda andra Qi-tillbehör, som till exempel en mus eller en mobiltelefon. Denna laddplatta har USB Type-C-anslutning och kommer med en trevligt lång (1,8 m) USB Type-A- till USB Type-C-sladd.

DSCF3828.jpeg

Mellan laddytorna sitter två smala LED-lampor som med tydligt rött sken visar när respektive laddyta laddar eller inte laddar. Notera dock att denna laddare inte ingår när du köper Cloud Flight S utan får köpas separat. Det är en väldigt trevlig laddare, om möjligen med lite väl starka dioder, men inget måste om du redan har en eller ett par trådlösa Qi-laddare hemma.

Headsetet står stabilt och stadig på laddaren och för en med ett hem fullt av trådlösa laddare så känns det smidigt att ladda på detta vis. Allt för att slippa Micro USB-kablar.

DSCF3804.jpeg

Tillbaka till Cloud Flight S. På höger kåpa sitter ett hjul för att justera volymen, och det är alla funktioner du hittar på den sidan. På vänster sida finns desto mer. Inte nog med att det är sidan den laddas på, här finns fyra konfigurerbara knappar på utsidan, en i varje väderstreck. De är som standard konfigurerade så att du kan slå av och på mikrofonen, ändra prioritet mellan spel- och chatljud samt slå av och på medhörning från din egen mikrofon (sidetone).

På vänster sida sitter även den lilla Micro USB-anslutningen för laddning direkt i headsetet. Bakom den sitter två knappar. En upphöjd knapp för att aktivera 7.1 och en slät av/på-knapp. Knappen är lätt att hitta med tummen, men den helt släta av/på-knappen är svårare. En liten, men onödig miss. Till sist finns en diod som indikerar om det är av- eller påslaget, samt hur mycket batteri du har kvar.

Den medföljande dongeln sköter all kommunikation med headsetet och parar automatiskt och blixtsnabbt. Den har en smal profil, vilket gör att den kan sitta i tighta utrymmen som exempelvis de främre USB-portarna på Playstation 4. Detta headset fungerar bara trådlöst tillsammans med Playstation 4 och PC. Den går alltså inte att använda till Xbox, telefon eller surfplatta.

NGENUITY.PNG

Med hjälp av företagets programvara HyperX Ngenuity går det ändra alla fyra knappars funktion till det du vill samt justera volym på mikrofon, hörlurar och panorering. Programvaran låter dig även aktivera auto-optimize för 7.1-ljud. Det betyder att HyperX skapat specifika 7.1-profiler för vissa spel.

Just nu finns stöd för Apex Legends, Fortnite, Player Unknown's: Battlegrounds, Call of Duty: Modern Warfare, Counter-Strike: Global Offensive, Overwatch och Rainbox Six Siege. Med auto-optimize så aktiveras dessa profiler automatiskt. Inaktiverad så är det en generell 7.1-inställning som gäller på alla spel. Mer om 7.1 på nästa sida, där vi ska prata prestanda.