Mjukvara

Eftersom en den stora nyheten med Corsair K95 Platinum XT är Elgato-integrationen är mjukvaran en viktig del av hela produkten. Huvudsakligen handlar det om Corsair Icue som är samlingsmjukvaran för bolagets hela produktserie, men som även kräver Elgato Stream Deck för att dra nytta av nyheterna.

Icue_1.jpg

Landningsrutan för Corsair Icue samlar samtliga produkter som är kopplad till datorn och hittas av mjukvaran. Nu är det ganska tomt eftersom endast är K95 Platinum XT är en Icue-kompatibel produkt för undertecknads system.

Icue_2.jpg

Vidare till tangentbordet i sig så blir lyckligtvis inte användaren attackerad av inställningar och rutor, utan är ganska avskalat med en enklare lista på vänstra sidan av rutan. Här går det även att se tydligt vilken profil som är vald just då, något som visas uppe i vänstra hörnet.

Icue_3.jpg

Först ut är inställningar för varje individuell knapp som kan ändras om till en annan bokstav eller funktion om så önskas, även om undertecknad skulle rekommendera att låta huvudsakliga knapparna vara. Här får användaren upp en ruta som rekommenderar att installera Elgatos mjukvara och få tillgång till Stream Deck-funktionerna.

Icue_4.jpg

RGB är något Corsair har gott om, och detsamma kan även sägas för inställningar när det kommer till belysningen. Det finns gott om förinställda effekter att välja mellan, eller komponera helt egna mönster. Utöver det har även vissa speltitlar stöd för ICUE och kan styra belysningen beroende på vad som händer på skärmen.

Icue_5.jpg

I standardutförande går det att inaktivera Windows-knappen med låsknappen som sitter ovanför första F-raden på tangentbordet. Vad som inaktiveras går även att utöka genom mjukvaran och på så sätt stänga av eventuella tjänster som kan ploppa upp under spelstunden.

Icue_7.jpg
Icue_8.jpg

Slutligen går det även att ändra inställningar för uppdateringsfrekvens, knapp-layout och återställa hela tangentbordet. Utöver det finns det fler inställningar som vilka grader som ska presenteras, språket på mjukvaran och huruvida ICUE ska startas med datorn eller inte.

Vidare kan mjukvaran även visa temperaturer från processorn, grafikkortet eller visa fläkthastighet som användaren sedan kan använda eller presentera efter helt eget tyckte.

Icue_Elgato.jpg
Icue_Elgato_2.jpg
Icue_Elgato_3.jpg

Som tidigare nämnt krävs även Elgato Stream Deck-mjukvaran för att verkligen dra nytta av dotterbolagets tjänster, vilka inte bara täcker streaming-delar utan kan användas för andra systemfunktioner. Bland annat finns det möjlighet att starta en inspelning eller spara senaste antalet sekunder eller minuter av spelet vid ett knapptryck.

Stream Deck har även stöd för en uppsjö av andra mjukvaror som kan ge ytterligare funktioner till knapparna. Även om Corsair och Elgato trycker mycket på streaming finns det massor olika tillämpningar som kan passa helt andra typer av användare.