Prestandatester

SweClockers prestandatester av partnerkort hösten 2020

Då vi redan gjort ett fullskaligt test av Geforce RTX 3080 väljer vi att skala ned antalet programvaror och spel rejält till recensionerna av partnerkorten. Genom att göra detta kommer vi ha mer tid att beta av ännu fler olika modeller under hösten, utan att för den delen tumma på det som är viktigt med en recension av denna typ – det vill säga konstatera hur mycket snabbare kortet är än Nvidias Founders Edition samt bedöma hur bra kyllösningen presterar.

Läs det fullständiga testet av Geforce RTX 3080

Eftersom dagens tredjepartskort skiljer sig otroligt lite i prestanda har redaktionen valt ut ett fåtal speltitlar tillsammans med 3DMark Time Spy Extreme för att säkerhetsställa att prestandan är där den förväntas. Samtliga tester körs i upplösningen 3 840 × 2 160 pixlar med korten ställda till sina referensutföranden.

Först ut i 3DMark Time Spy hamnar MSI RTX 3080 Gaming X Trio på samma nivå som Nvidias egna modell, som trots högre strömbudget än den sistnämnda inte tjänar något nämnvärt i det här syntetiska testet.

Även i speltitlarna är det inga större skillnader mellan MSI:s modell och Nvidias egna skapelse, där det som mest handlar om någon enstaka bildruta som skiljer korten åt.