Inledning

Senaste snittets kompakta chassilösningar är allt som oftast anpassade efter den krympta nätaggregatsstandarden SFX – en standard som fått betydligt mer uppmärksamhet från tillverkarna på sistone. Från att tidigare ha handlat om ganska klena enheter i instegsklassen har SFX numera en relativt stark position i entusiastsegmentet, där resurser lagts på att klämma in imponerande effektklasser och välpolerad elektrisk prestanda i ett format som ryms i handflatan.

cm_v850_sfx-3.jpg

Ett företag som vill ta SFX-formfaktorn till nya höjder är Cooler Master, vilka introducerade en modell på smått galna 850 W i slutet av förra året. Dessvärre led den ursprungliga versionen av en minst sagt skakig fläktkurva, där fläkten gick ur och in i sitt passiva läge på ett irriterande vis. Detta fick företaget att gå tillbaka till ritbordet och åtgärda denna med en ny revision av enheten utan semi-passiv drift.

Testlabbet får idag besök av V2-revisionen av V850 SFX Gold, vilken som namnet antyder ska erbjuda 850 W med 80 Plus Gold-certifiering i ett paket som håller sig inom ramarna för SFX-formfaktorn.