Användning

Efter att ha testkört mottagarna under Windows Vista installerade vi dem båda under Windows XP för att kunna köra det medföljande programmet Winfast DTV. Jämfört med andra program som används för tv-tittande kan man säga att det har ett något enklare och tydligare gränssnitt vilket gör det mer användarvänligt. Gränssnittet är dock inte lika tilltalande som det som används i Windows Media Center.

Att söka efter kanaler med Winfast DTV tar hiskeligt lång tid vare sig man använder Winfast DTV2000H eller Winfast DTV Dongle. Detta trots att man använder det snabbaste sökläget. En kul grej med själva sökfunktionen är att den visar de hittade kanalernas logotyper vilket ser både snyggt och prydligt ut.

Winfast DTV innehåller egentligen inte så många finesser, men trots detta känns det inte som att det är något som direkt saknas. De vanliga standardfunktionerna såsom inspelning, timeshift och programguide (epg) fungerar alla bra och är relativt enkla att använda. Det finns dessutom en funktion som gör att man kan titta på två program samtidigt, bland annat genom att dela programfönstret i två delar eller genom att öppna två programfönster.

Som man kan se av testbilderna i den är artikeln ger båda mottagarna en bildkvalitet som i princip är identisk. Jämfört med kvaliteten hos andra mottagare som vi har testat kan man dessutom konstatera att bilden ligger på ungefär samma nivå som det stora flertalet. Faktum är också att det rent generellt skiljer mycket lite mellan olika mottagare så länge som man enbart ser till bildkvaliteten.