Specifikation

Egenskap chassi

Värde

Typ

Big tower

Formfaktor

Eeb, ceb, teb, atx, micro-atx

Dimensioner (HxBxD)

552 x 216 x 550 mm

Vikt

~ 11 kg

Material

0.8 mm secc-stål

Färg

Svart med silverpaneler (paneler finns även i svart, blått och rött)

5,25”-platser

5 st. externa

3,5”-platser

2 st. externa, 6 st. interna

Fläktplatser

1 st. 250 mm, 2 st. 120 mm

Inkluderade fläktar

1 st. 250 mm, 1 st. 120 mm

Anslutningar

2 st. usb 2.0, e-sata, hörlurar, mikrofon

Nätaggregat

Medföljer ej

Pris i handeln

Cirka 1400 kr inklusive moms

Enligt specifikationerna är Uber Chakra ett stort big tower som har plats för allt ifrån servermoderkort såsom eeb och ceb till de mer vanliga atx-standarderna. Chassiet väger ungefär 11 kilo vilket är något mindre än normalt för en så pass stor datorlåda i stålplåt som denna.

Det finns gott om plats i lådan. Hela åtta stycken 3,5"-enheter går att trycka in i chassiet, och några färre 5,25"-enheter. Enermax skickar med en enorm 250 mm-fläkt som verkar stå för huvuddelen av kylningen, men det ingår även en 120 mm-fläkt i paketet.

Chassiet har anslutningar för usb- och ljudenheter, men inte Firewire. Istället har tillverkaren satsat på external serial-ata, som främst är avsett för externa hårddiskar och som dessutom ger betydligt högre överföringshastigheter. Denna färska standard har ännu inte slagit igenom på allvar, men det verkar dyka upp fler och fler produkter som använder sig av gränssnittet. En trevlig liten överraskning helt enkelt, om man nu kan avstå från en Firewire-kontakt på chassiet.

Enermax skickar med en påse skruvar, ett gäng buntband, en ferritkärna och en enkel manual. Dessutom följer det med skenor som enheter såsom hårddiskar och dvd-brännare monteras på. För detta får man i dagsläget betala cirka 1400 kr inklusive moms, vilket är ungefär dubbelt så mycket som lillebror Chakra kostar. Frågan är om man får valuta för pengarna.