Prestanda

Det finns en del skillnader i resultatet mellan korten, Gigabyte fick bäst resultat följt av P35 Platinum och sist kom P35 Neo-FI. Siffrorna skiljde sig lite mer än väntat åt i ett moderkortstest med samma styrkretsar.

Endast minimala skillnader. Det skiljde endast en sekund åt med 1333 busshastighet, som även resulterar i en högre klockfrekvens (3000 mot 2926 MHz).

Förvånande stora skillnader mellan korten. Här får P35 Neo-FI bäst resultat följt av P35 Platinum och sist kommer Gigabyte. Enligt programmet CPU-Z kördes minnena i 999 MHz vid inställningarna 9 x 333 för Neo-FI.

Resultaten i Winrar förvånar oss mest och det är inte otänkbart att P35 Neo-FI verkligen överklockar minnena till 999 MHz 4-4-4-12 (9 x 333). Det blir annars svårt att förklara att moderkortet hamnar bäst med de inställningarna men sämst med standardfrekvenser.

Gigabyte har mer normala värden medan MSI:s modeller ligger sämre till (standardfrekvenser). Siffrorna hintintills får oss att fundera på om inte tillverkarna har en del arbete kvar på sina bios-versioner.

Även i spelet Fear fick vi oss en överraskning och det är att P35 Platinum hamnade sist med standardfrekvenser och bäst med inställningarna 9 x 333 MHz. Här kanske man helt enkelt bör vänta och använda 1333 MHz-processorer istället för att manuellt ändra inställningarna då de resultaten inte känns rimliga.

I spelet Prey är resultaten mycket jämna.