Konstruktion och design

Sweex LW904 är förmodligen en av de allra minsta routrarna på marknaden då den har ett mått på 113 x 130 x 26 millimeter om man bortser från den uppstickande antennen på baksidan. Routern är dessutom mycket lätt och smidig vilket innebär att den också är lätt att placera.

Antennen är fast monterad vilket är lite ovanligt även om det inte spelar någon större roll för de allra flesta. Nackdelen är att den inte kan bytas ut mot en bättre antenn. Den kan vridas cirka 180 grader och det går även att vicka den framåt och bakåt. För att få bästa möjliga mottagning kan det vara en god idé att montera routern i taket eller på en vägg, och för det ändamålet finns det två skruvfästen på routerns undersida.

Den usb-pinne som följer med till routern fungerar som ett vanligt nätverkskort. I och med att den har en usb-kontakt kan den således anslutas till antingen en bärbar eller en stationär dator. Pinnen är lika liten som ett usb-minne och tar därmed extremt liten plats. I pinnen finns en inbyggd antenn, och för att förbättra mottagningsförhållandena för denna kan man koppla in en usb-sladd mellan datorn och usb-pinnen så att den kan riktas åt det håll som man önskar.