Specifikationer

Vi börjar med att kika närmare på specifikationerna på detta nätaggregat. Det handlar som tidigare nämnt om 800-wattsmodellen vilket är den kraftigaste i Odin-serien. Det mäter 50x160x86 millimeter. Resten av specifikationerna syns nedan.

Vikt

Max. effekt

Effektivitet

2,5 kg

800 W

80+ %

De viktigaste specifikationerna på ett nätaggregat är dock strömspecifikationerna, det vill säga hur mycket som man kan belasta på de olika linjerna (som även kallas "rails" i folkmun). Nedan syns ett diagram över Gigabyte Odin GT 800 watt.

+3.3V

+5V

+12V1

+12V2

+12V3

+12V4

Max bel.

30 A

28 A

18 A

18 A

25 A

25 A

Kombinerat

180 W

744 W

Totalt

800 W

Som syns har detta nätaggregat fyra stycken +12-voltslinjer. Man kan ifrågasätta huruvida detta är en bra lösning. Tillverkaren PC Power & Cooling har fått mycket beröm för tekniken att endast ha en +12-voltslinje. De flesta tillverkare har dock fyra eller fler +12-voltslinjer så det är inget som sticker ut ur mängden.

Vidare hittar vi skydd för kortslutning, samt ett skydd om nätaggregatet får för mycket eller för litet ström. Som väntat är nätaggregatet Rohs-kompatibelt och har även Weee-certifiering. Sist men inte minst är det certifierat av Nvidia för att köras i datorkonfigurationer som använder sig av Nvidias SLI-teknik.

Nätaggregatet levererades från Gigabyte i Holland i en stor låda.

När vi öppnar denna låda möts vi dels av nätaggregatet, och dels ett gäng tillbehör. Först och främst har vi nylonomslaget där alla modulära kablar hushåller. Detta känns proffsigt och man kan med fördel använda detta omslag som lättare lagring av exempelvis skruvmejslar och buntband.

Vidare kommer nätaggregatet med en snabbmanual (ej på svenska men bland annat på engelska, tyska och spanska) samt en cd-skiva som innehåller programmet P-tuner, vilket vi skall titta närmare på lite längre fram i denna förhandstitt. Vi hittar även en fläktförgreningskabel samt en usb-kabel.

Sammanfattat innehåller lådan följande:

  • 1 st. Gigabyte Odin GT 800 watt

  • 1 st. snabbstartsmanual

  • 1 st. cd-skiva

  • 1 st. omslag med diverse kablar

  • 1 st. usb-kabel

  • 4 st. temperatursensorer

  • 1 st. analog spänningsmätare med usb-kabel

Som syns följer det med en hel del tillbehör med detta nätaggregat, vilket man bör kunna förvänta sig i denna pris- och effektklass. Det enda vi saknar är en strömkabel vilket brukar följa med de flesta nätaggregat.