Slutsats

Skall man rikta kritik mot denna produkt finns det inte mycket ont att säga, men ett par synpunkter bör ändå nämnas här i slutsatsen.

När jag läste om denna telefon och att den baserades på DECT-standarden fick jag av någon anledning för mig att det gick att ansluta mina gamla DECT-telefoner till samma basstation, men icke! Kanske kan det vara något att fixa till nästa version? Det finns vidare ingen telefonbok för att spara kontakter i som endast har ett vanligt telefonnummer, telefonboken gäller endast för ens Skype-kontakter.

Av någon konstig anledning saknas möjligheten till instant messaging vilket förbryllar då allt som behövs ändå finns, tangenter med bokstäver och stöd för skypeprotokollet. En annan miss enligt mig är hur man valt att utnyttja den lilla statusdioden som finns ovanför displayen. Dioden lyser grönt under samtal men utöver det fyller den ingen som helst funktion. En blinkande diod vid missat samtal kanske vore något?

Sett till det stora hela är detta en välkonstruerad produkt från ett företag som ofta är förknippat med bredbandsroutrar som brakar ihop stup i kvarten. Inte en enda gång behövde jag nyttja resetknappen, eller för den delen sucka på grund av långa väntetider i menysystemet.

Alla har åsikter om vad som är snyggt eller plastigt och i en utopi vore allt tillverkat i titan och platina, men i jämförelse med konkurrensen står sig SPH200D som en stark kandidat. I skinande vitt och ett plastmaterial som snarare känns som en appleprodukt än en netgeardito gör den bra ifrån sig.

Är detta något jag kan rekommendera? I skrivande stund kan man hitta denna telefon för ungefär 1 300 kr. De flesta konkurrenterna har inte någon direkt motsvarande produkt utan de baseras antingen på en WLAN-lösning eller koppling till datorn. För dessa 1 300 kr får man en hemtelefon o c h en skyptelefon. Netgear har inte tagit telefonin till sin spets med denna produkt, men trots allt gör den sitt jobb utan större anmärkningar. Efter min tid med telefonen är jag beredd att låta den ersätta min gamla siemenslur.

Fördelar

  • Snyggt utseende

  • Väl fungerande mjukvara

  • Separat bordsladdare

Nackdelar

  • Inget headset medföljer

  • Ej kompatibel med andra DECT-telefoner

  • Avsaknad av telefonbok för kontakter utan Skype

  • Ingen möjlighet till textmeddelanden till skypekontakter

Cirkapris: 1300 kr