Inledning

Att bygga egen HTPC är på modet. Termen är visserligen ganska omfattande då den betyder ”Home Theatre Personal Computer”, och kan innebära allt mellan en vanlig skrivbordsdator till en specialbyggd PC för ändamålet. De flesta är dock överrens om att en HTPC är något mer än bara en dator för videouppspelning. Det krävs tyst hårdvara, bra mjukvara och finesser som gör det bekvämt att hantera innehållet från tv-soffan.

Silverstone är inte sena med att haka på trenden. De har länge sålt datorlådor av desktopmodell som passar alldeles utmärkt till ändamålet. Många av dagens entusiaster är dock ute efter mer än bara ett chassi. En fjärrkontroll passar exempelvis bra i paketet. Dessutom är det alltid trevligt med en liten display som visar viktig information medan datorn spelar upp film.

Utöver de mest grundläggande finesserna finns det givetvis modeller som drar funktionerna till sin spets. En av dessa är Silverstone Crown CW03-MT, som mycket väl kan vara allt en riktig hemmabionörd kan begära. Vad sägs om en lyxig datorlåda tillsammans med fjärrkontroll och en sju tum stor TFT-skärm med touch-funktion? Bara specifikationerna gör att det vattnas i munnen. Häng med när SweClockers granskar Silverstones senaste HTPC-chassi.