Slutsats

Med PC-B25 har Lian Li inte snålat på krutet, chassiet är smäckfullt med de små detaljer som vi har kommit att uppskatta Lian Li för. PC-B25 står på samma stadiga grund som andra chassin från företaget, grunddesignen är kantig men ter sig ändå inbjudande. Lian Li har gjort sig kända för att inte använda onödig utsmyckning på sina produkter men har på senare tid lanserat ett par chassin där man använder sig av belysning på olika sätt. Om den lysande ljusslingan i dörren på PC-B25 gör chassiet rätt eller ej är upp till var och en att bedöma. Ljusslingan avger ett distinkt men ändå nedtonat ljus och är inte störande.

Design och funktion hos PC-B25 har Lian Li löst ypperligt. Möjligheten att lätt kunna placera kablage bakom moderkortsplåten är en trevlig nyhet. Enkelheten i att montera optiska enheter, avtagbart takparti och öppningar för vattenkylning är även de intressanta detaljer som gör att PC-B25 skiljer sig från många andra modeller från Lian Li.

PC-B25 ingår i Classical Silent-serien och är således utvecklad för att vara så tyst som möjligt. Chassiet har helt klart potential att vara ett tyst chassi men blir nerdraget från prispallen av tre fläktar med en ganska så medioker ljudnivå. PC-B25 är tillverkad i aluminium vilket har en hög värmeledningskapacitet. Då chassiet är ljuddämpat är det lätt att dra slutsatsen att temperaturerna ska rusa iväg, något som inte var fallet hos PC-B25. Även då de tre ventilationsfläktarna inte var de tystaste på marknaden klarar de av sin uppgift mer än väl.

Sammanfattningsvis kan sägas att PC-B25 är ett gediget chassi, fyllt med innovativa lösningar och genomtänkt design. PC-B25 klarar utan problem av att hålla dagens högpresterande hårdvara på en bra temperaturnivå. PC-B25 är allt annat än ett tyst chassi men har potential att bli det med tystare fläktar. PC-B25 är ett kompetent chassi som löser sin uppgift mer än väl men för att få avnjuta en sådan här produkt måste plånboken tömmas både en och två gånger.

Fördelar

  • Bra design

  • Mycket god kvalitet

  • God kylning

Nackdelar

  • Något högljudda fläktar

  • Den borstade aluminiumytan blir lätt repig

  • Även med alla funktioner känns prislappen hög

Pris: Lian Li PC-B25 kostar cirka 2 000 kronor.