Utsidan forts.

Undersidan på PC-B25 är ganska sparsmakad och saknar helt ventilationsöppningar, något som återfinns hos många äldre modeller från Lian Li. Det finns dock bara fördelar med detta då det blir lättare att hålla datorns fiende nummer ett borta – dammet.

PC-B25 använder samma sorts fötter som modeller ur V Cool-serien. Ytterst ett tunt skikt av aluminium, sedan en kärna av hårdplast och ett material liknande skumgummi. Detta ska förhindra att vibrationer sprider sig till underlaget.

Nu när vi ska börja röra oss in i chassiet är första steget att öppna dörren. Här ser vi de tre 5,25-tumsplatserna, den externa 3,5-tumsplatsen, start- och omstartsknappar samt lysdioder för Power on och hårddiskaktivitet. Bakom det perforerade området är de resterande två 120-millimetersfläktarna placerade.

Dörren hålls på plats med hjälp av två fjädrade kulor i stål. Dörren är lätt att öppna och stänga och konstruktionen känns gedigen. På vardera sida av dörren löper en grå gummilist som antagligen har till uppgift att förhindra att ljud smiter ut. Dörrens sidor är som tidigare nämnts perforerade och består utav två lager av aluminium.

Strax under den fjädrade kulan ser vi också två optiska ledare som gör det möjligt att se om datorn är påslagen och hårddiskaktiviteten även då dörren är stängd. Mitt på dörren är också låset placerat vilket öppnas med en av de två nycklarna som ingår.

En väldigt trevlig nyhet är att Lian Li har gjort det möjligt att ändra åt vilket håll dörren öppnas. Genom att helt enkelt skruva bort två lister (en över och en under) på chassiets framsida och sedan byta plats på de fjädrade kulorna och två nitar som fungerar som gångjärn kan dörrens öppningsrikting ändras. Vid leverans öppnas dörren på PC-B25 åt vänster, precis som bilderna visar.

Om dörren monteras om för att öppnas åt höger istället för vänster måste också strömförsörjningen för ljusslingan i dörren dras om. Därav den extra kabelklämman i dörren och den extra öppningen genom chassiets framsida (markerat med röd cirkel).

Genom att avlägsna fyra stycken skruvar kan plåten på vilken ljusslingan är placerad vikas fram. Vi ser att det rör sig om en vit ljusslinga som lyser genom en blå transparent plast. Nu ska vi fortsätta in i chassiet, vi börjar med att undersöka vad vi hittar direkt bakom dörren och dess ram.