Slutsats

Med Lancool Metal Boned K10 har Lian Li tagit steget från aluminium till plåt på ett riktigt bra sätt. Att chassit är tillverkat av Lian Li är uppenbart, både när det gäller funktioner och kvalitet. Metal Boned K10 beskrivs bäst som ett ljudoptimerat gamingchassi men utan lysande fläktar. Designen är avskalad och begreppet "stilrent" känns inte som en helt opassande beskrivning.

Själva grundstommen är tillverkad i vanlig plåt och känns riktigt stabil, även avklädd från sidoplåtar, tak och frontparti. Föga förvånande är den även stabilare än motsvarande konstruktion i aluminium. Det vi får i stabilitet får vi dock betala i vikt. Metal Boned K10 väger 2 kg mer än Lian Li PC-B25.

Både när det gäller ljudnivån och kylningen har Lian Li lyckats ypperligt med Lancool Metal Boned K10. Den rejäla dörren lyckas tillsammans med de ljuddämpade sidoplåtarna stänga inne en förvånansvärt stor del av oljudet. Med tre 120-millimetersfläktar är det inte heller något problem att hålla komponenterna på en acceptabel temperaturnivå.

Metal Boned K10 levereras med en uppsjö av tillbehör likt vanliga chassin från Lian Li. Hur är det då med priset? Det närmaste vi kan komma i chassiväg från Lian Li är nog PC-B25 som också är ett ljuddämpat miditower med dörr och har ett liknande upplägg. Detta chassi kostar cirka 1 800 kronor idag. Lancool Metal Boned K10 är ju som bekant till stora delar tillverkat av plåt och saknar ett par finesser vi hittar hos PC-B25. Fötter av gummi är något som Metal Boned K10 saknar för att nämna något. Lancool Metal Boned K10 kostar idag cirka 1 300 kronor.

Sammanfattningsvis kan då sägas att Lancool Metal Boned K10 håller en hög kvalitet, likt många andra produkter från Lian Li. Med en prisskillnad på cirka 500 kronor konkurrerar Metal Boned K10 effektivt med PC-B25 från Lian Li. Lian Li har lyckats bra med steget över till plåt och vi hoppas att det snart dyker upp fler produkter under varumärket Lancool.

Fördelar

  • Bra design

  • God kvalitet

  • God kylning

Nackdelar

  • Något kort kablage till I/O-portar

Pris: Lancool Metal Boned K10 kostar cirka 1 300 kronor.