Utsidan

En snabb titt på skärmen avslöjar en mattsvart plastkonstruktion som inte sticker ut från mängden. Zalmans 3D-skärm går att justera i höjdled och går också att vinkla i lodrät riktning. Ställningen är mycket stabilt konstruerad och skärmen står stadigt på skrivbordet.

Skärmytan är inte antireflexbehandlad utan helt spegelblank. Detta har både fördelar och nackdelar. Den stora fördelen är att avsaknaden av ytbehandling gör att färgerna blir klarare och att ljusstyrkan ökar. Uppenbarligen kommer detta till priset av att minsta lilla ljuskälla reflekteras i skärmen. Att glo på sin egen spegelbild kan vara minst sagt irriterande i det långa loppet.

På höger sida finns knappar som kontrollerar skärmens funktioner. Här hittar vi en alldaglig meny tillsammans med volym och strömbrytare. Knapparna är enkla att komma åt och lätta att trycka in.

På skärmens undersida finns ingångarna som avslöjades redan i specifikationerna. DVI, VGA och minijack för ljud är allt som erbjuds. Detta räcker dock till för de allra flesta vanliga datoranvändare, även om avsaknaden av den nya ljud- och videostandarden HDMI kommer som en liten överraskning.

Sammanfattningsvis ger skärmens yttre ett inledande positivt intryck. Designen är enkel och anonym och konstruktionen känns gedigen och genomtänkt.