Ljudnivå

Då ingen mätutrustning för ljud fanns tillgänglig kommer endast undertecknads subjektiva åsikt att framhävas i den här recensionen.

Cooler Master 932 HAF är konstruerat med ett gott luftflöde i åtanke, inga tvivel om saken. Med tre stycken 230-millimetersfläktar och en 140-millimetersfläkt finns det luftflöde så att det räcker och blir över. När vi arbetade med chassit var det också lätt att få uppfattningen att det var mer hål än vägg. Det är just att stora delar av chassit är perforerat som gör att ljudnivån vi upplever blir hög.

Fläktarna i sig håller sig på en acceptabel nivå, inga missljud kunde observeras. Det är inte fläktarna i sig som är skyldiga till den lite högre ljudnivån utan just det faktum att det är många perforerade områden på chassit. Utöver frontpartiet, som inte sällan är perforerat på många av dagens chassin, är också en sidoplåt och stora delar av takpartiet perforerat. Detta innebär självklart att mycket ljud kan smita ut här.

En hel del ljud smiter alltså ut från komponenterna i chassit, exempelvis från processorfläkten. När det gäller vibrationer från hårddisken kunde inga sådana observeras. Upphängningen i släden fungerar alltså bra.

Sammanfattningsvis kan sägas att Cooler Master 932 HAF presterar som vi kan förvänta oss. Ljudnivån med vårt testsystem är acceptabel, särskilt om chassit placeras nere på golvet och inte på skrivbordet. Ljudbilden kan beskrivas som ett dovt men samtidigt kraftigt fläktbrus. Det går också att byta ut fläktarna alternativt välja att inte använda alla, dock kommer vi inte ifrån det faktum att en stor del av chassit består av hål.