Temperaturer

För att belasta processorn användes Prime95 version 25.6. Programmets stresstest kördes under cirka 60 minuter, därefter avlästes temperaturen med Core Temp 0.96.1. För att belasta hårddisken kördes Winstress 1.5 på den under en timme. Temperaturen avlästes sedan med HD Tune 2.54.

Grafikkortet belastades med hjälp av programmet 3DMark06. Fem kompletta rundor kördes innan temperaturen avlästes i Nvidias Ntune-mjukvara. Temperaturen i chassit mättes då processorn och grafikkortet hade belastats under cirka en timme. Med "Låg belastning" menas att systemet ej belastas med andra trådar än de Windows XP använder. Referenserna är även här Cooler Master Sileo 500, Silverstone Fortress FT01, Ikonik Zaria A20, Antec Twelve Hundred och Nzxt Whisper. Rumstemperaturen låg konstant på 24 °C under hela testet.

Föga förvånande presterar Skeleton riktigt bra gentemot konkurrenterna. Temperaturerna ligger en till två grader under referensernas när 250-millimetersfläkten roterar med låg hastighet och systemet är i vila.

Vi ser samma mönster då vi belastar systemet. Undertecknad blev tvungen att gå och sätta på sig en extra tröja för att inte riskera en förkylning av vinddraget.

Vi har även kontrollerat temperaturerna då 250-millimetersfläkten roterar med maximal hastighet. Även här har vi använt oss av Twelve Hundred som referens. Diagrammet visar att Skeleton presterar ungefär lika som Twelve Hundred. Nu ska vi också ha i minnet att Skeleton låg ett antal decibel under referensen i ljudtestet med fläktarna ställda till maximal hastighet.