Slutsats

Med EAH4890 Top försöker Asus skapa ett unikt tillskott på grafikkortsmarknaden. Den nya kylaren är en klar fördel i konkurrensen. Trots de sämre värdena i temperaturtestet anser vi den vara överlägsen den högljudda standardkylaren som kritiserades i testet av det ursprungliga Radeon HD 4890. Möjligheterna att justera spänningen i mjukvara är dessutom ett välkommet inslag för alla överklockare.

Huruvida den nya strömförsörjningen med ML-kondensator gör någon egentlig skillnad är mycket tveksamt. Överklockningsresultaten visar inga större tecken på förbättringar, och temperaturerna är på samma nivå som vi är vana vid. Trots att vi inte upptäckte några prestandafördelar är det dock alltid trevligt med komponenter av god kvalitet.

I grund och botten erbjuder inte Asus EAH4890 Top mycket mer än en mer påkostad kylare och en något snålt tilltagen fabriksöverklockning. Att nå 1 GHz eller mer garanteras inte med vare sig detta grafikkort eller referensmodellen. Den som är på jakt efter låg ljudnivå bör dock hålla ögonen öppna för EAH4890 Top.

Fördelar:

  • Bra kylare

  • Möjlighet att enkelt justera spänningen

Nackdelar:

  • Snål fabriksöverklockning

Cirkapris: 2 700 kr

Den nya revisionen av EAH4890 Top som testas i denna recension kommer att ersätta den nuvarande modellen med samma namn inom en månad.