Specifikationer

Egenskap

Värde

Sockel

LGA 1366 (Core i7)

Styrkrets

Intel X58 (nordbrygga), ICH10R (sydbrygga)

Storlek

325 x 208 x 189 mm

Nätaggregat

500 W

5,25"-platser

1 st.

3,5"-platser

2 st.

Minnesplatser

4 st. DDR3

PCI-E-portar

2 st. x16 (Crossfire och SLI-kompatibel)

IDE (PATA)

1 st.

SATA

3 st. SATA-300, 3 st. ESATA

USB 2.0

8 st.

Nätverk

2 st. Gigabit Ethernet via Realtek RTL8111C

Ljud

7.1 via Realtek ALC888

Cirkapris

6 500 kr

SX58H7 är Shuttles nya flaggskepp i sin XPC-serie av SFF-barebones. Den baseras kring Intels styrkrets X58 och är företagets första modell med stöd för Core i7. Då det är en barebone-modell måste man själv komplettera med processor, minne, grafikkort, hårddisk och optisk enhet.

Systemet levereras ordentligt packat med tjock skumplast i en kartong med handtag, som skulle lämpa sig bra vid framtida transporter till exempelvis LAN-evenemang. Tillsammans med själva chassit medföljde även en liten låda med tillbehör samt en strömkabel.

Detta medföljde i tillbehörspaketet:

  • Manual

  • Kylpasta

  • Skiva med drivrutiner

  • Fötter till chassit

  • ESATA-kabel med strömmatning

  • PATA-kabel

  • Crossfire-brygga

  • Skruvar

  • Skyddslock till sockeln

Väl ute ur kartongen kan vi syna själva chassit i sömmarna. Lådan har ett väldigt rent utseende och är målad i svart pianolack med mycket hög finish. För att undvika en estetisk katastrof är även den optiska enheten täckt av en lucka som fälls när när enheten öppnas.

På framsidan finner vi den obligatoriska strömbrytaren flankerad av indikatorlampor för ström och hårddiskaktivitet. Här finns även två stycken luckor som kan öppnas manuellt med ett enkelt tryck. Öppnar man den översta får man tillgång till den externa 3,5"-platsen, där exempelvis en kortläsare eller, gudförbjude, en diskettstation kan installeras.

Den undre luckan täcker två stycken USB-portar, en ESATA-port, ingång för mikrofon/utgång för hörlurar samt en reset-knapp.

När vi rör oss mot baksidan ser vi att större delen täcks av utblåset från processorfläkten. På vardera sida sitter nätbrunnen till nätaggregatet samt öppningarna för expansionskorten. Längst upp till höger finns även en optisk utgång för digitalt ljud. Själva höljet hålls på plats med tre stycken tumskruvar.

I/O-panelen bjuder på hyfsade anslutningsmöjligheter med sex stycken USB-portar, två stycken ESATA-anslutningar, ljudanslutningar samt en strömkontakt som vi förklarar mer om nedan.

Nackdelen med ESATA har länge varit att strömmatningen till enheten måste ske från en extern källa. Detta har Shuttle löst genom att bygga in en kontakt för strömförsörjningen direkt i chassit. Med de medföljande kablarna kan man därför på ett enkelt sätt koppla in en extern SATA-hårddisk till systemet.