Montering

Montering av komponenter i chassit är enkel tack vare fiffiga funktioner som verktygslösa fästen och utdragbar moderkortsplåt. Det sistnämnda behövs då chassit trots sin storlek är bitvis trångt på grund av alla burar för hårddiskar och 5,25"-enheter.

Nätaggregatet monteras som vanligt längst upp i chassits bakre del. Stabiliseringsbalken gör att det kan bli svårt att få nätaggregatet på plats om moderkortet redan monterats, nätaggregatet bör därför monteras först.

Nätaggregatet skruvas fast direkt i plåten med medföljande skruvar.

Moderkortsplåten går lätt att ta ur chassit genom att avlägsna en tumskruv.

De medföljande distanserna skruvas fast i moderkortsplåten, moderkortet skruvas i sin tur fast i distanserna. Passformen är god och hålen i moderkortet matchar utan problem distanserna.

Plåten skjuts enkelt på plats i chassit och låses fast med tumskruven.

För instickskort finns som tidigare nämnt en skruvlös konstruktion beståendes av en plastflik och en metallplatta. Metallplattan låses fast av plastfliken och håller instickskorten på plats.

Hårddiskplatser finns det som tidigare konstaterat gott om i chassit. Den skruvlösa fästanordningen är enkel och fungerar tillfredsställande. På disken trycks en skena med gummibussningar fast. Skenan sitter inledningsvis ganska dåligt men fastnar bra då disken trycks in i buren.

Gummibussningen dämpar till viss del vibrationer och hindrar dessa från att fortplanta sig ut i chassit. Vår Raptor-disk var dock mer än konstruktionen klarade av, den gav upphov till tydliga vibrationer i hela chassit.

Disken trycks enkelt på plats i hårddiskburen. Fästanordningen är densamma för samtliga tio 3,5"-platser.

För att kunna montera 5,25"-enheterna måste plastskydden i fronten avlägsnas. Enheten skjuts sedan in framifrån.

När enheten är på plats låses den fast med en knapptryckning. Även här har Ikonik hjälpt oss på traven med ett informerande klistermärke.