Specifikation och förpackning

Egenskap

Värde

Typ

Miditower

Formfaktor

ATX, Micro-ATX, Mini-ITX

Dimensioner (B×H×D)

205×514×507 mm

Vikt

14 kg

Material

Stål, aluminium, plast

5,25”-platser

4 st.

3,5”-platser

6 st. interna, 1 st. extern

Fläktplatser

5 st. 120 mm

Inkluderade fläktar

2 st. 120 mm

Platser för expansionskort

7 st.

Anslutningar

2 st. USB 2.0, E-SATA, ljud in och ut

Nätaggregat

Ej inkluderat

Pris i handeln

Cirka 1 400 kr (lägsta pris: )

Antec P183 klassar in som ett miditower och har en vikt på stadiga 14 kg. Chassit är i huvudsak tillverkat i 0,8 millimeter tjockt SECC-stål. Sidoplåtarna och dörren som täcker chassits framsida består utav två lager aluminium samt ett lager plast. Antec använder den här designen för att begränsa den mängd ljud som smiter ut från datorn. P183 har plats för totalt fyra stycken 5,25-tumsenheter och sju stycken 3,5-tumsenheter varav en är extern.

När det gäller kylningen finns det plats för sammanlagt fem 120-millimeterfläktar varav två är inkluderade. Fläktarna som Antec skickar med är av typen Tricool vilket innebär att rotationshastigheten kan ställas i tre steg.

P183 levereras i en färgad pappkartong. På kartongen går det att läsa om några av de egenskaper som chassit har att erbjuda.

Det första vi ser när vi öppnar kartongen är ett informationsblad. I informationsbladet finns lite övergripande information om chassit och Antec hänvisar till utförligare dokumentation på sin webbplats. Chassit är väl förpackat med skumplast samt – för ovanlighetens skull – inneslutet i papp och inte en plastpåse.

När det gäller tillbehör skickar Antec med fyra buntband, ett antal skenor för att montera 5,25-tumsenheter, en påse med skruvar och distanser, nycklar till dörren samt två fästklamrar för att montera en 120-millimetersfläkt på den övre hårddisksburen i chassit. Antec är också omtänksamma nog att skicka med ett litet instruktionsblad som visar hur detta går till.