Specifikation och förpackning

Egenskap

Värde

Typ

Full tower

Formfaktor

ATX, Extended-ATX, Micro-ATX

Dimensioner (B×H×D)

243×580×630 mm

Vikt

13,3 kg

Material

Aluminium

5,25”-platser

6 st.

3,5”-platser

6 st. (7 st. om en 3,5"-adapter används)

Fläktplatser

5 st. 120 mm, 3 st. 230 mm.

Inkluderade fläktar

1 st. 120 mm, 3 st. 230 mm

Platser för expansionskort

7 st.

Anslutningar

4 st. USB 2.0, E-SATA, Firewire, ljud in och ut

Nätaggregat

Ej inkluderat

Pris i handeln

Cirka 2 200 kr ( )

ATCS 840 klassar in som ett full tower-chassi och är helt och hållet tillverkat av aluminium. Detta ger chassit en vikt på 13,3 kg. Det finns plats för sex stycken 5,25-tumsenheter och lika många 3,5-tumsenheter. Det är dock möjligt att montera en 3,5-tumsenhet på en av 5,25-tumsplatserna genom att använda en adapter. Detta ger då totalt sju 3,5-tumsplatser.

Vad gäller kylningen har Cooler Master utrustat ATCS 840 med en rejäl fläktpark. Vi får med tre fläktar på 230 millimeter och en på 120 millimeter. Det finns plats att installera ytterligare fyra stycken 120-millimetersfläktar. Nämnas bör också att två av 230-millimetersfläktarna kan bytas ut mot totalt tre 120-millimetersfläktar om så önskas.

Chassit levereras i en pappkartong med en konstnärlig bild på utsidan. På kartongen går att läsa om några av de egenskaper som chassit har att erbjuda.

När vi öppnar upp kartongen ser vi att ATCS 840 är väl förpackat med frigolit och inneslutet i en plastpåse.

Cooler Master skickar med en uppsjö av tillbehör. Överst från vänster ser vi något vi kanske kan kalla för fläktlåda. Tanken är att en 120-millimetersfläkt ska monteras i denna och att lådan sedan ska placeras utanpå chassit framför platserna för expansionskort. Syftet är att fläkten ska hjälpa till att suga ut luft från varma grafikkort. På ovansidan av lådan ser vi två öppningar i genom vilka kablaget till grafikkorten dras.

Till höger om fläktlådan ser vi först fyra svarta plastskenor. De används om man vill byta ut de två 230-millimetersfläktarna som vid leverans är monterade i takpartiet på chassit mot 120-millimetersvarianter. Vi ser också en skena i metall som är till för att ge stöd åt nätaggregatet om detta monteras i chassits övre del. Mer om detta senare i recensionen.

I övrigt skickar Cooler Master med ett antal kabelklämmor och buntband, högtalare till moderkortet, en påse med skruvar och distanser, förlängningssladd till ATX12V-kontakten samt ett fläktgaller till fläktlådan. Manualen är utförlig och går noga igenom chassits olika funktioner och egenskaper.