Inledning

Gamingmarknaden växer stadigt. Musen är förmodligen ett av de viktigaste tillbehören för en gamer. Vare sig det gäller snabba actionlir, avancerade strategispel eller intensiva MMORPG:er, är en bra och skön mus något nästan oumbärligt. Det handlar inte bara om precision, utan även funktion är en rätt viktig del av dagens möss.

Vi skall idag titta på fyra nya spelmöss, varav några inte ens har hunnit lanseras. Vi börjar med musen Naga från den klassiska tillverkaren Razer, som definitivt har en skara mycket engagerade entusiaster. Naga är främst tillverkad för MMORPG-spel och detta ska vi testa den i. Med tolv specialtumknappar ser den mycket intressant ut för den som vill ha alla makron och snabbknappar på musen istället för tangentbordet.

Tillverkaren Cooler Master är kanske främst känd för sina Stacker-chassin och sin chassikylning, men de kommer inom kort att lansera en mus som heter Sentinel, som vi fått tag i en förhandsversion av. Namnet är Sentinel Advance och man utlovar en rörelseupplösning på 5 600 DPI via dubbla lasersensorer samt en inbyggd OLED-skärm. Om läskigt hög rörelseupplösning och OLED-skärm kan ge en fördel i dagens krävande spel skall vi titta närmare på.

Qpad är en tillverkare som är välkänd i gamingkretsar. Dock har de främst haft musmattor och andra tillbehör i fokus. Men nu har de lanserat sin första mus som går under namnet 5K. Med hjälp av en mycket avancerad optisk sensor vill Qpad tävla med de mer etablerade tillverkarna. Vi skall kika på om de har lyckats.

Sist men inte minst har vi en ny mus från tillverkaren Ace i testlabbet. För er som har gott minne har vi tidigare recenserat budgetmusen MLUC100 från tillverkaren och den fick utmärkelsen ”Prisvärd”. Musen vi skall testa idag heter Edge och riktar sig till rena spelentusiaster. Den har en rörelseupplösning på 3 600 DPI, viktreglering och keramiska fötter.