Inledning

Att para ihop flera grafikkort med varandra har de senaste åren varit ett mer eller mindre bra sätt att ta spelprestandan i ett system till en ny nivå. Samtidigt har detta oftast inneburit att kompromisser behövts göras i val av moderkort, då både ATI och Nvidia har olika metoder för att möjliggöra flergrafik-lösningar. Man har dessutom nästan alltid varit låst till att använda två eller fler identiska grafikkort från samma kretstillverkare för att kunna ta nytta av prestandavinsten.

Detta kan nu komma att ändras i och med MSI:s nya moderkort Big Bang Fuzion. Kortet är det första av sitt slag som använder sig av den nya PCI-express-styrkretsen Hydra 200 från det israeliska företaget Lucid. Hydra 200 ska enligt företaget göra ett bättre jobb än både SLI och Crossfire när det kommer till skalning mellan flera grafikkort. Som om det inte vore nog med detta möjliggör även kretsen att grafikkort från både Nvidia och ATI kan kombineras i prestandavinnande syfte.

Kortet har fått gå en omgång i vårt testlabb och det är nu upp till bevis för Lucids mycket omtalade flergrafiks-revolution.